Тази лесна пролетна вечеря се приготвя лесно и бързо- в един тиган.
Необходими продукти:
4 броя пилешки бутчета, разрязани на 2
сол
черен пипер
3 с. л. масло
3 скилидки чесън
1 глава лук
1/4 ч. пилешки бульон
1/4 ч. бяло вино
400 гр. аспержи
2 с. л. магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. Измийте и подсушете месото. След това го подправете със сол и черен пипер. Намажете месото с маслото, като намажете и под кожата. Поставете лука и чесъна в тиагана. След това отгоре сложете месото и печете около 30 минути.
Преместете пилето в чиния и го покрийте с алуминиево фолио. Извадете чесъна и върнете тигана с лука на котлона. Добавете и виното, подправете със сол и черен пипер. Намалете малко силата на котлона и добавете аспержи. Добавете бульона и оставете да къкри.
Върнете месото в тигана, залейте го хубаво със соса и сервирайте, като гарнирате с магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |