Торта за отслабване с екстракт от люти чушки - чакаме я!

Люти чушки за отслабване

Торта за отслабване с екстракт от люти чушки - чакаме я!

Японска компания за производство на храни е извлякла екстракт от люта чушка, който кара метаболизма да се забърза и тялото да гори повече калории.

 

Екстрактът - dihydrocapsiate, вече се продава в САЩ и Япония под формата на хапчета за отслабване. Но сега за първи път има идея той да се постави директно в храната. Компанията иска да го включи като част от всички храни от ежедневното меню, включително и към десертите и сладкарските изделия. Тоест съвсем скоро може да имаме торта, от която се отслабва.

 

Екстрактът от тази люта чушка забързва метаболизма и така спомага за бързото изгаряне на калориите. Той няма вкус или мирис и за разлика от другите разновидностите на лютите чушки не предизвиква парещо усещане.

 

"Контролът на теглото се осъществява, когато се съсредоточим върху приема на калориите", каза говорителката на компанията Наоко Обара, цитирана от британския вестник Independent. "Забързването на метаболизма е толкова важно за контрола на теглото като спазването на диета и упражнения. Но този екстракт не е като "магически куршум" и трябва да се използва като едно от средствата за контрол на теглото, но и да се изключват всички други", добави тя.

 

Компанията сега изчаква решението на Британската служба за контрол върху храната и останалите страни от ЕС, за да започне да продава продукта си на пазара. Изследванията, които учените са направили досега, потвърждават думите на производителите, че екстрактът от този вид люта чушка наистина помага на тялото да гори повече калории, както и че е напълно безопасен.

 

Британски активисти за борба с наднорменото тегло казаха, че производството на храна, която влияе върху метаболизма е изключително интересна идея. Но диетолозите предупредиха, че торта, за която се твърди, че гори калориите може да даде фалшиви надежди на хората, които се борят със затлъстяването.

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay