Дип с пресен грах:
- ¾ чаша вода
- 3 чаши пресен пролетен грах (можете да използвате замразен)
- 1 супена лъжица лимонова кора
- 1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок
- ¼ чаша печени кедрови ядки
- 1 чаша фино настърган чедър
- 3 супени лъжици зехтин
- Сол
Аспержи:
- 12 аспержи
Пригответе:
Начин на приготвяне:
- Оставете водата да заври на средно силен огън в голяма тенджера. Добавете граха и гответе за 1 минута (2 минути, ако използвате замразен). Веднага отцедете и прехвърлете в кухненски робот; запазете течността за готвене за пюрето. Добавете лимоновата кора и сока и парченцата плод, като добавяте супена лъжица от запазената течност за готвене наведнъж, ако е необходимо, за да създадете пюре за мазане. Добавете кедровите ядки и разбийте няколко пъти, за да се смесят, след това добавете сиренето и зехтина. Разбъркайте само за да комбинирате и добавете още течност за готвене, за да направите паста за мазане. Подправете със сол на вкус.
- Направете аспержите. Напълнете голяма тенджера с вода и обилно сол. Оставете да къкри на среден огън. Напълнете голяма купа с лед и я оставете настрана. С помощта на белачка за зеленчуци нарежете тънки ивици аспержи по дължина. Прехвърлете лентичките наведнъж в кипящата вода и бланширайте за 30 секунди. Отцедете и веднага прехвърлете лентите аспержи в ледената вода, за да се охладят и да спрете готвенето.
- За да завършите, намажете всеки тост с около ¼ чаша грах. Разпределете бланшираните ивици аспержи между препечените филийки и ги поръсете с кръгчета репички. Завършете с щипка сол и малко натрошено козе сирене и поръсете със зехтин.
0 | 0 |