Трик за приготвяне на овесена каша, за да ви засища повече и да отслабвате

Трик за приготвяне на овесена каша, за да ви засища повече и да отслабвате

Ако овесената каша е вашата закуска, вие вероятно знаете, че тя е чудесен източник на сложни въглехидрати и фибри. За съжаление по отношение на протеините нещата не са толкова положителни. Половин чаша овес предлага само седем грама протеини. Ако искате да заситите глада си за часове, набавянето на протеини е задължително.

Диетологът Стефани Ферари има трик за приготвяне на овесената каша, за да увеличи протеините. "Приготвям овесената каша с мляко, за добавяне на допълнително протеини." Независимо дали използвате краве мляко, соево мляко, бадемово мляко, кокосово мляко и т.н., една чаша увеличава протеините във вашата закуска с от шест до осем грама.

"Тази закуска е чудесен начин да започнете деня си и ще ви помогне да останете сити до обяд, така че да не преяждате", казва Стефани. "Това е страхотна храна за отслабване поради тази причина."

Можете да добавите още повече протеин, като поръсите с малко семена от чиа, смляно ленено семе или нарязани ядки или като добавите лъжица фъстъчено масло или малко протеин на прах. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay