Хавлиена кърпа за марулята

Кулинарен трик за запазване на свежестта

Хавлиена кърпа за марулята

Слънчевите лъчи ни карат да се чувстваме щастливи и свободни, но и ни предизвикват да носим все по-малко дрехи. Това пък е последвано от мисли за нашата фигура и недостатъците й, появили се през дългата зима. Решението е по-малко хапване, повече спорт. А внимателното хранене неминуемо е свързано с консумация на салати.

Вездесъщите марули са по всички сергии на пазара, малко по-трудно се намират в супермаркетите, но там пък можете да се сдобиете с техните зелени събратя китайското зеле и руколата. Основният проблем при закупуването на такава салата е запазването на свежестта й. Е, и нитратите, за които няма да говорим сега, тъй като тази тема е доста сериозна. 

Ако ви е омръзнало зелена салата, купена преди ден, да изглежда като стояла на слънце седмици наред, можете да приложите един трик, който разбрахме, благодарение на колегите ни от FitWell. Трябва ви само хавлиена кърпа или друго парче плат. Защо ли? Вижте цялата статия тук.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 02.05.2012|10:04
много обичам зелена салатка
2
Не е посочен 02.05.2012|09:56
да бяхте написали всичко:)
1
Не е посочен 29.04.2012|16:23
Че по колко салати трябва да купим че да не можем да ги изядем за 2 дни. 4 салати за 2 вечери на 4-членно семейство е съвсем нормално нещо. Предполагам че този съвет е за хора които живеят сами.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay