Яденето на риба по време на бременността има много полезни действия- набавя Омега 3 мастни киселини, които подпомагат растежа и развитието на бебето. Но понякога яденето на морска храна по време на бременност не е най-добрия вариант. Всички знаят, че яденето на сурова риба по време на бременност не е препоръчително, тъй като може да има някакви замърсители, които причиняват заболявания, но не е 100% сигурно, че и приготвената не е опасна. Някои видове риба съдържат известни количества живак, които могат да забавят развитието на мозъка и нервната система на бебето.
Има някои видове риба, които е позволено да консумирате, но в ограничени количества. Ето кои риби можете да хапвате веднъж- два пъти седмично: аншоа, сом, треска, тилапия, сом, раци, скариди, сьомга, миди, риба тон, лаврак, пъстърва и др. Следващите риби съдържат по-голямо количество живак и не е добре да ги консумирате: кралска скумрия, марлини (вид океанска риба), големоглав, акула, риба меч.
Ето какво да хапвате, ако много ви се яде риба и кое е напълно забранено. Най-добрият вариант е да си поръчате пиле.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 | 15 |