Тази яхния е изключително проста, но точно в това е чарът й. Комбинацията от лук, чесън и домати (в две форми) се съчетава с леко подправената интензивност на кимион, кориандър и най-важното, качествен пушен червен пипер.
Необходими продукти:
3 с. л. зехтин
1/2 глава лук, нарязан
6 скилидки чесън, накълцан
сол
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
2 с. л. доматена паста
150 грама спанак
2 консерви нахут, изцеден
2 консерви домати
1 с. л. захар
1 ч. пилешки бульон
нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера на умерен огън загрейте 2 супени лъжици зехтин. Добавете лука, чесъна и 1 чаена лъжичка сол и гответе до леко златисто, около 5 минути. Добавете червен пипер, черен пипер, кимион и кориандър и разбъркайте. Добавете и доматеното пюре и разбъркайте.
Добавете останалата 1 супена лъжица зехтин. Добавете спанака и гответе 1 минута. Добавете нахута, доматите, захарта и бульона и подправете със сол. Оставете да къкри. Покрийте и намалете огъня, след това оставете да къкри около 15 минути.
Отстранете капака и продължете да готвите, като бъркате, докато се постигне желаната консистенция.
Поръсете с магданоз преди сервиране.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |