Орехи, не само до чашата с уиски

Да върнем орехите в менюто си

Понеже са малки и някак невзрачни. Не събуждат апетит и с тях не можем да се нахраним. Обичаме ги, но когато ни придружават питието. Истината е, че трябва да им обръщаме малко повече внимание... за наше добро.

 

Ядките - изключително богат източник на антиоксиданти.

 

Оказва се, че орехите са най-полезните ядки и трябва да присъстват повече в ежедневната ни храна, научихме от БТА.

 

Всички ядки са полезни за здравето. Орехите обаче съдържат повече антиоксиданти от фъстъците, бадемите, лешниците. Д-р Джо Винсън от университета на Скрантън анализира количеството антиоксиданти в девет вида ядки и установи, че шепа орехи съдържа два пъти повече полезни съставки от същото количество от всички други популярни ядки. По-голямо е не само количеството на антиоксидантите, но и качеството и ефектът им.

 

Антиокисдантите в орехите са два до 15 пъти по-мощни от витамин Е, който предпазва тялото от увреждащи естествени химикали, причиняващи болести.

 

От предишни изследвания е известно, че в малки количества ядките намаляват опасността от сърдечносъдови заболявания, някои видове рак, диабет тип 2 и други болести.

 

Антиоксидантите са полезни, защото спират верижни реакции, които увреждат клетките.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay