Училището за вкусове и аромати отвори страници

Хайде на училище за вкусове и аромати!

Романът "Училище за вкусове и аромати” на американската писателка Ерика Бауърмайстър е вкусно четиво, предназначено за всички сетива - харесано и предлагано на  22 езика по света. Ето какво научихме за него от издателите - Гурме Пъблишинг, които спретнаха прекрасна и ароматна премиера на дълго чаканата книга.

На представянето й присъстваха професионалисти и любители, но всички те обединени от идеята да опознаят още по-добре магията на добрата храна - не само за тялото, но и за душата. Освен прекрасно вино и неустоимо вкусни домашни бонбони, приготвени от шеф-готвача на сп. Меню - Ивелина Иванова, гостите опитаха и от разнообразните подправки, с които всички си спретнаха интересна игра на аромати. Трима от позналите подправките спечелиха книгата "Училище за вкусове и аромати".

Романът разказва за осем човека, попаднали по напълно различни причини в курса по готварство в ресторанта на Лилиан, всеки със своята история. Но след месеци, прекарани в училището, те по естествен начин започват да се свързват помежду си, благодарение на необичайните методи на обучение на Лилиан и любовта им към храната.

От напълно непознати Клер, Том, Изабел, Карл и Хелън, Клое, Иън и Антония се превръщат помежду си в повече от приятели и стимулирани от вкусовете и ароматите споделят със "съучениците си” своите житейски проблеми. В своя първи роман американската писателка Ерика Бауърмайстър с внимание към всеки детайл и с чувство за хумор разкрива не само характерите на героите, но и причините, довели ги до готварския курс и как уроците, получени в кухнята, могат да се прилагат във всеки друг аспект от живота. Накрая те не просто стават приятели, а обогатяват живота си и го изпълват с повече смисъл, аромати и вкусове.

От книгата се носи аромат на фин хумор, на приготвени ястия и на житейски истории. Когато постъпите в училището за вкусове и аромати вие ще преоткриете вкусовете и ароматите не само на храната, но и на живота.

За всички, които усещат и улавят вкусовете и ароматите, за всички, които с любопитство откриват света всеки ден, за всички, които обичат ароматите и вкусовете, обичат да четат и обичат храната, училището за вкусове и аромати на Лилиан е с широко отворени врати и без съмнение е едно от най-чудесните Гурме четива на учебната година.

За учителя в училището по вкусове и аромати: Ерика Бауърмайстър е родена през 1959 г. в Калифорния. Завършила е колеж в родния си щат. След това придобива докторска степен по литература във Вашингтонския университет, където по-късно преподава.

Любовта й към бавната храна и бавния живот се е зародила по време на двугодишния й престой в Северна Италия.

Книгата е овкусена и ароматизирана за българския вкус от Гурме Пъблишинг, създадена от висококвалифицирани и вдъхновени професионалисти в областта на винената и гурме публицистика и култура. Това са високо ценени критици, не само защото са истински свързани с виното и храната, а и защото са идеолози за създаване на винена и гурме общност в България. Създатели на divino.bg – за всички ценители на виното, menumag.bg – за всички, които имат специално отношение към храната, кулинарни книги и поредици.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay