Все още се намираме в сезона на вкусните зеленчуци, когато най-лесното и бързо ядене е салатата. Витрините на магазините са отрупани със сочни червени домати, които неизменно присъстват в менюто ни.
Рецептата, която ви предлагаме обаче, е начин да го разнообразим. От Kulinar.bg ни обясняват стъпка по стъпка как да си направим белени домати.
Необходими продукти:
1 кг домати
морска сол
оцет
Начин на приготвяне:
Подберете здрави и не прекалено зрели домати. Измийте ги внимателно, без да наранявате целостта им и махнете дръжките.
Попарете доматите с вряла вода. След това веднага ги полейте със студена вода. Така махането на люспата и семето става лесно като детска игра.
Пригответе разтвор от вода и оцет по равни части. На литър течност се прибавят 30 грама сол.
Оставете отново водата да заври, потопете обелените домати и след две минути ги изцедете.
Можете да украсите с магданоз. Рецептата е подходяща както за бързо и витаминозно хапване, така и при подготовката на зимнина.
5 | 1 |