Вече трети ден пътешестваме виртуално из Индия в рамките на седмицата в Jenite.bg, посветена на местната кухня. И, след като ви представихме едно от класическите ястия с месо, наречено пиле Тика Масала, както и традиционния за източната страна хляб наан, идва ред и на една вкуснотия, която ще зарадва вегетарианците, а и не само. Ето как да си приготвите къри картофки Бомбай Алу.
Необходими продукти:
4 картофа
1 с.л. немлян кимион
2 скилидки чесън
1 люто чушле
¼ глава кромид лук
1 ч.л. къри
1 ч.л. куркума
½ ч.ч. бульон
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
В голям тиган с мазнина сотирайте семената кимион за 2 минути, докато станат златисти.
Добавете намачкания чесън, лука и лютата чушка.
Добавете картофите, бульона и подправките и гответе на средна температура, като разбърквате от време на време.
Продължете да готвите, докато картофите омекнат и придобият хрупкава коричка, като добавяте по малко вода от време на време, за да не залепнат.
Още рецепти за индийски вкуснотии може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
1 | 0 |