Омлетът е едно много вкусно, бързо и леко ястие за лятото. За да приготвите един омлет са ви нужни 5 минути, а можете да експериментирате с различни продукти и да добавяте много зеленчуци. Ето как да си приготвите омлет с гъби, козе сирене, спанак и авокадо:
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
около 100 гр. гъби
сол и черен пипер
3 яйца
1 ч. спанак
2 с. л. козе сирене
1/2 авокадо
малко нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в средно голям тиган и запържете гъбите за около 5-6 минути. Махнете гъбите от котлона и ги прехвърлете в купичка.
Почистете тигана с кухненска хартия и добавете още малко зехтин. Загрейте го.
В малка купа разбийте яйцата и ги подправете със сол и черен пипер. Изсипете яйцата в тигана и оставете, докато краищата на омлета не се отлепят леко. След това го обърнете.
Преместете омлета в чиния, наредете гъбите, сиренето, спанака и авокадото от едната страна. Затворете омлета и поръсете с магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |