Пълнени пилешки гърди със синьо сирене

Класика в жанра "ястия с пиле"

Пълнени пилешки гърди със синьо сирене

Класическата комбинация от синьо сирене, орехи и сушени плодове разкрива изключително изкушаващо своите вкусови качества в присъствието на добре изпеченото и сочно пилешко месо.

Необходими продукти за 4 порции
100 г синьо сирене
100 г меко масло
2 с. л. орехи, едро нарязани
2 сушени смокини или 1 с. л. тъмни стафиди
4 пилешки гърди

Начин на приготвяне

1. Сиренето се настъргва и се разбърква с маслото, орехите и ситно нарязаните смокини. Разделя се на четири.

2. Гърдите се срязват на две така, че да се образува джоб, леко се посоляват и се поръсват с прясно смлян бял пипер.

3. Четирите филета се напълват със сместа. Отгоре се намазват с малко зехтин. Слагат се в тавичка да се изпекат на 190°С за около 30 - 40 мин. или докато се зачервят.

сп. Меню

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 28.06.2012|10:24
стафидите или смокините ще ги пропусна,но обожавам вкуса на пилешкото,съчетан с този на синьото сирене и с удоволствие се глезя от време на време с такива вкусотии!
5
Не е посочен 27.06.2012|15:50
Глезотийки,но аз не харесвам сладкият вкус на месо,така че ще си ги напълня с нещо друго
4
Не е посочен 27.06.2012|14:23
Не съм пробвала никога синьо сирене,бих го заменила с кашкавал например
3
Не е посочен 27.06.2012|14:13
много добре звучи , ама малко скъпичко ще ми дойде с това синьо сирене :)
2
Не е посочен 27.06.2012|14:02
трябва някой ден да се опитам да ги направя , хем малко за разнообразие :)
1
Не е посочен 27.06.2012|13:51
това ще е доста вкусно в комбинация със синьо сирене , макар ,че не ми харесва много ..
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay