Казват, че консумацията на риба веднъж седмично намалява риска от слепота, сърдечно-съдови заболявания, дори някои видове рак.
Затова главен герой в днешната ни рецепта е люспестият речен обитател от семейство Пъстървови, а автори са колегите от Kulinar.bg.
Необходими продукти:
1 пъстърва
1 ч.л. сол
1 стрък девесил
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
½ домат (може и консервиран)
тесто
1 яйце
1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистете пъстървата и я намажете отвътре и отвън със зехтин, сол и черен пипер. Напълнете я с нарязаните предварително домат, чесън и девесил.
Разточете тестото тънко и в кръгла форма. Овкусената и пълнена риба поставете в средата. Нарежете тестото на ивици с дебелина около 1,5 см отстрани и ги оплетете около рибата. Оформете опашката.
Намажете с разбитото яйце и печете на 160 градуса, докато се зачерви.
4 | 0 |