Пъстърва в тесто

Разнообразете менюто си с апетитното ни предложение

Пъстърва в тесто

Казват, че консумацията на риба веднъж седмично намалява риска от слепота, сърдечно-съдови заболявания, дори някои видове рак.

Затова главен герой в днешната ни рецепта е люспестият речен обитател от семейство Пъстървови, а автори са колегите от Kulinar.bg.

Необходими продукти:
1 пъстърва
1 ч.л. сол
1 стрък девесил
1 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
½ домат (може и консервиран)
тесто
1 яйце
1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне:
Изчистете пъстървата и я намажете отвътре и отвън със зехтин, сол и черен пипер. Напълнете я с нарязаните предварително домат, чесън и девесил.

Разточете тестото тънко и в кръгла форма. Овкусената и пълнена риба поставете в средата. Нарежете тестото на ивици с дебелина около 1,5 см отстрани и ги оплетете около рибата. Оформете опашката.

Намажете с разбитото яйце и печете на 160 градуса, докато се зачерви.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 11.01.2013|19:45
Любимата ми риба. Само, че дали ще мога сам да си я приготвя по този начин.
10
Не е посочен 11.01.2013|15:02
Обожават пастървата и обожавам тесто:))) Каква неочаквано добра комбинания ли ще се получи при това положение - ще разберем още утре, когато ще си го сготвя ;)))
9
Не е посочен 11.01.2013|14:30
Само колко вкусно изглежда!Не съм ял така приготвена риба,но мисля,че ще бъде адски вкусно!
8
Не е посочен 11.01.2013|14:22
Чудесна идея за Николден!Доста вкусно приготвена пъстърва!
7
Не е посочен 11.01.2013|13:44
Обичам пъстърва, но никога не съм я приготвяла в тесто.
6
Не е посочен 11.01.2013|13:29
Ох,че вкусно изглежда и както не съм обядвала направо ми се напълни устата със слюнка :Р
5
Не е посочен 11.01.2013|11:27
Ох,както обичам пъстърва а тази така облечена изглежда толкова апетитно! :)
4
Не е посочен 11.01.2013|10:58
Не съм е приготвяла пъстървата по този начин но ще пробвам.
3
Не е посочен 10.01.2013|19:47
Изглежда много добре. сега ако кажете и какво тесто да приготвим, ще го направя съвсем скоро.
2
Не е посочен 10.01.2013|15:50
Мразя девесил, а и не бих развалила пъстървата с подобна рецепта, най си я обичам на скара с лимонче по средата, малко масло, сол и черен пипер.
1
Не е посочен 10.01.2013|15:14
нищо не казахте за рецептата на тестото, какво да е то или ние трябва по принцип да си знаем рецепти за теста.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay