В България пайовете не са особено популярни, но пък са доста вкусни. Заслужава си да опитате този пилешки пай, така че ще ви предложим рецепта, по която можете да си го приготвите вкъщи.
Необходими продукти:
За тестото:
3 ч. брашно
1 ч....
Един по-нетрадиционен начин за приготвите традиционната за този сезон тиква
Необходими продукти:
8 с. л. масло
1 с. л. олио
1 с. л. захар
1 щипка сол
250 гр. брашно
400 грама пасирана тиква
400 гр. кондензирано мляко
3 яйца
1 щипка индийско орехче
1...
Продължаваме да ви даваме идеи за лесни есенни вечери. Днес ще ви споделим рецепта за вкусен пай с броколи и чедър. Ще си оближете пръстите. Обещаваме!
Необходими продукти:
4 супени лъжици масло
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 чаша нарязана...
Свети Валентин е само след 2 седмици и ако мислите да купите картичка или подарък на половинката си, време е да преосмислите стратегията си. Всеки подарява мечета, цветя, шоколад или бельо за този празник, но защо вие да не бъдете малко...
09.12.2015 | 17:40
по статията работи: Jenite.bg
Коледа наближава и е време да се замислим за празничната трапеза и най-вече - за десерта, защото той е любимата част от вечерта за малки и големи. Днес в нашата рубрика "Коледни вкусотии” ще ви покажем как да си направите малки тиквени...
Днес е последният ден от централноевропейската ни кулинарна екскурзия. Спирката отново е Унгария, а за десерт сме ви приготвили невероятно вкусен пай с вишни. А ето и как да си го спретнете сами.Необходими са ви:400 г брашно375 г захар125 мл прясно...
Тиквичките несъмнено са сред най-характерните за сезона зеленчуци. Често обаче консумацията им на родна почва се свежда до пържения им вариант, в комбинация с млечен сос. В стремежа си да разчупим тази "традиция", вече сме ви показвали как да си...
В днешния прекрасен почивен ден решихме да си сготвим вкусен пай. Не е американски, но със сигурност е много вкусен. Нека голямото количество продукти не ви подвежда относно неговата сложност - гарантираме, че се приготвя много лесно и бързо.Готови...
Заради темата на месеца "Гурме” все по-често ще забиваме носове в кухнята, мъчейки се да покорим поредния кулинарен връх. За днес ви приготвихме алтернативен вариант на вчерашните конфитюри - в случай, че искате още малко да се порадвате на...
В заглавието го нарекохме "пикантен пай", но истинското му име е "киш". Той е французин и богатият му пълнеж напълно отговаря на представите ни за нацията, която винаги се опитва да извлече максималното удоволствие от живота.Кишът може да се...
"Американски пай 4" вече е по кината, а ние решихме най-сетне да видим известния презокеански сладкиш и върху тукашна покривка. Ако и вие имате подобни идеи, предлагаме ви една добра рецепта за осъществяването им.За да оформите коричката, ще ви...
Макар, когато чуем думичката "пай", първата ни асоциация да е за нещо сладко, то с тази рецепта ще ви докажем, че паят може да бъде също толкова вкусен и когато не е под формата на десерт.Продукти:
4 кафени чаши прясно мляко, 6 яйца, 300 г...
Днес някой ми припомни, че есента идва, а чувството, което ме обзе, не беше никак приятно. Студенината на целия зимен сезон изпълни мислите ми, а оттам изплува магическият лек срещу депресия, с който обичам да се лекувам. Готвенето. Но не на...
"Американски пай", но не по телевизията, а в кухнята. Това е днешното ни кулинарно предложение. Класическата рецепта е с ябълки, но нашата лятна версия включва сочни нектарини. Продукти: За основата: 200 гр брашно 1/2 ч. ч. олио 2 с. л. прясно...
Приготвянето му ще ви отнеме точно толкова време, колкото нещо безумно вкусно като този пай напълно заслужава. А именно - около два часа с изпичанието. Басираме се, че времето за изяждането му, обаче, ще бъде в пъти по=-кратко.Продукти:
За...
Ревенът е нетрадиционен за българската кухня кулинарен продукт, но в другите държави по света отдавна са открили не само лечебните и благоприятни за здравето свойства, но и невероятния му екзотичен вкус.
Това растение идва от Китай и...