Как характерът ви влияе върху вашето тегло?

Килогрaмите могат да ви се лепят, ако притежавате дадени характеристики

Как характерът ви влияе върху вашето тегло?

Ако се подлагате на постоянни диети, а тялото ви упорито отказва да загуби от килограмите си, причината може да се корени във вашия характер. Той създава ред предпоставки, които могат да ви помогнат или навредят по пътя към перфектната фигура.

Импулсивните
При проучване от 1972 година учени предлагат на децата две възможности - да изядат веднага един бонбон маршмелоу или да изчакат 15 минути и да получат два.

Оказва се, че тези, които са по-търпеливи, постигат и повече успехи в живота си. Според професор по психология от Тексаския университет по-вероятно е да имате проблеми с теглото, ако сте от по-импулсивния тип хора.

Отговорните

Как характерът ви влияе върху вашето тегло?

Ако следвате правилата и на вас по принцип може да се разчита, то по-вероятно е и да можете да се придържате към фитнес планове и диети. Това от своя страна води до извода, че ще ви бъде много по-лесно да контролирате теглото си.

Емоционалните
В случай че сте твърде емоционални, има повече опасност да преяждате, защото една от основните причини за прекаленото хапване е именно навикът за емоционална утеха чрез храната. Трябва да се научите да запълвате емоционалните празнини по друг начин - тренировки и излизане с приятели са добри алтернативи.

Купонджиите

Как характерът ви влияе върху вашето тегло?

Ако сте душата на купона, то обикновено се намирате в обстановка, която предполага пийване и хапване. Не умеете ли да се въздържате, последствията за теглото ви ще бъдат негативни.

Самокритичните
Ако сте самокритични и по принцип трудно си прощавате за грешките, чувството на преяждане обикновено води до самообвинения, безнадеждност и ново преяждане. Не бъдете толкова сурови към себе си.

Нощните птици
В случай че сте нощна птица, то вие приемате много повече калории и често педприемате среднощни похапвания, което се отразява зле върху фигурата.

Ранобудните
Според изследвания хората, които са по-ранобудни, обикновено са по-малко застрашени от напълняване от нощните птици, дори и двете групи да спят еднакъв брой часове.

Тези, които се смятат за центъра на вселената
Ако сте погълнати изцяло от себе си, има по-голяма вероятност да пренасочвате енергията си към полезни за самите вас дейности и да правите по-здравословни избори. В крайна сметка самовглъбеността си има и предимства.

Тихите

Как характерът ви влияе върху вашето тегло?

Ако пък по-скоро се причислявате към общността на интровертите, по-вероятно е да губите тегло, било то и неумишлено. Причината е, че сте по-вглъбени в себе си, не сте импулсивни и подлагате решенията си на повече размисъл. Затова преяждането ви е чуждо.

Тези, които не се стресират
Има тенденция хората, които не се притесняват много и приемат по-леко затрудненията, да са по-слаби. И това не е чудно - стресът е един от виновниците за преяждането и когато той отсъства от ежедневието, е много по-лесно теглото да бъде контролирано.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay