Утре вечер ще се приберете късно от работа, а вкъщи няма нищо за ядене? Колко позната ситуация! Но сигурно няма да искате нито да поръчвате храна, нито да ядете нещо на крак. Обикновено в такива моменти омлетите или спагетите спасяват положението.
Днес ще ви предложим една точно толкова лесна рецепта, която обаче звучи доста "по-завъртяно”.
Ризото с риба тон
Необходими продукти
1 ч. ч. ориз
1 кубче бульон
1 глава стар лук
1 морков
50 гр краве масло
100 гр зелени маслини
1 консерва риба тон
4-5 бр. кисели краставички
100 гр кашкавал
50 гр пармезан
Начин на приготвяне
Маслото се разтопява в дълбок тиган с похлупак, а после морковът се запържва в него за 3-4 минути. След това лукът се прибавя и се задушава за 5 мин., като котлонът се превключва на по-ниска степен.
Когато морковът и лукът омекнат се добавя оризът и се запържва, докато стане прозрачен. После се добавя разтвореният бульон. Тиганът се захлупва и се оставя на слаб огън.
След като оризът поеме цялата течност, се добавя консервата риба тон, нарязаните на дребно краставички и маслини. Разбъркват се добре и се прибавя и настърганият кашкавал.
Сместа се поставя в купички, за да се оформи, и се обръща в плоски чинии. Преди да се сервира, се поръсва с пармезан.
Ако обичате риба тон и харесвате по-нетрадиционните вкусове, тази рецепта е идеална за вас. Само за половин час може да зарадвате себе си и любимия с прекрасно изглеждаща вечеря.
21 | 0 |