Какво ще се случи с тялото ни, ако преминем на изцяло месоядна диета?

Какво ще се случи с тялото ни, ако преминем на изцяло месоядна диета?
Canva

Преминаването към изцяло месоядна диета, известна също като кетогенна диета, включва консумацията на голямо количество мазнини и протеини от животински произход, с минимален прием на въглехидрати. Докато много хора намират този начин на хранене за подходящ при отслабване и цялостно здраве, важно е да разберете потенциалните ефекти върху тялото. Ето няколко възможни промени, които може да изпитате:

Промени в телесното тегло: Високото съдържание на протеини и мазнини в диетата може да помогне за намаляване на глада и контрол на апетита, което може да доведе до сваляне на килограми. Въпреки това, ако диетата не е балансирана, тя може да доведе и до наддаване на тегло поради високия прием на калории.

Промени в храносмилането: Диета с високо съдържание на мазнини може да причини храносмилателни проблеми като запек, газове и стомашни болки при някои хора. Това е така, защото тялото ви работи по-усърдно, за да усвоява мазнините, което може да натовари храносмилателната система.

Промени в нивата на енергия: Някои хора съобщават за повишени нива на енергия и фокус, докато са на изцяло месоядна диета. Това може да се дължи на липсата на прости захари, които причиняват бързи скокове и сривове на кръвната захар, което води до чувство на умора.

Промени в настроението: Както при всяка значителна промяна в диетата, може да отнеме известно време на тялото ви да се адаптира. Някои хора може да изпитат промени в настроението или настроението по време на този период на адаптация.

Промени в здравето на костите: Ако диетата не е балансирана, може да липсва калций и витамин D, които са от решаващо значение за здравето на костите. Това потенциално може да доведе до отслабване на костите с течение на времето.

Промени в бъбречната функция: Високият прием на протеин може да постави допълнителен стрес върху бъбреците, което потенциално води до здравословни проблеми с течение на времето.

Промени в холестерола: Диета с високо съдържание на наситени мазнини може да увеличи нивата на LDL (лошия) холестерол, увеличавайки риска от сърдечни заболявания.

Не забравяйте, че всеки реагира различно на диети, така че е важно да слушате тялото си и да правите корекции, ако е необходимо. Задължително се консултирайте със здравен специалист, преди да направите значителни промени в диетата си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay