Мотивация в името на спорта

Да спортуваш за 60 минути

Мотивация в името на спорта

Ако се интересувате от последните проучвания в областта на здравословния начин на живот, то със сигурност сте запознати със следния факт. На средностатистическата жена са ѝ необходими 60 минути дневно умерени физически упражнения, за да запази нормалното си тегло за дълго време. Тези 60 минути може би ви изглеждат като огромно количество време, независимо дали работите, или гледате деца. Графикът на модерната жена е пренатоварен и сигурно си мислите, че трудно бихте отделили дори 10 минути за физическа активност.

 

Всъщност тренировките са изключително важни за общото ви здраве – физическо и психическо, така че ето няколко трика, които ще ви помогнат да излезете от черупката си и да се раздвижите още сега.

 

Наистина натоварването е умерено. Никой не изисква от вас да тичате спринт или пък да участвате в маратон. Ходете пеша с бързо темпо, играйте волейбол или пък участвайте в заниманията на децата си – всички тези дейности ви държат във форма без да взимат максимума от силите ви.

 

С компания е много по-лесно. Предложете идеята на своя приятелка или пък на детето си. Така, в неангажиращи разговори, времето за физическо натоварване ще мине неусетно. Все пак не прекалявайте с бъбренето, за да имате сили – поддържането на едно и също, умерено темпо, не е лесна задача.

 

Припомняйте си защо го правите. Изгонете негативните мисли, заедно с мързела и умората. Как ли? Просто си спомнете колко много получава тялото ви от тази тренировка. Редовните упражнения предпазват от сърдечни заболявания, от диабет, рак на дебелото черво и заздравяват костите. Още повече, след умората идва прилив на енергия, която пък ще държи депресията надалеч.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay