Постни разядки с орехи за Бъдни вечер

Постни разядки с орехи за Бъдни вечер
Canva

Представяме ви три идеи за вкусни постни разядки с орехи, които можете да приготвите за Бъдни вечер:

Паста от нахут с орехи и чесън

Съставки:

  • 1 консерва нахут (около 400 г), отцеден и изплакнат
  • 1/2 чаша нарязани орехи
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 2 супени лъжици зехтин
  • Сок от половин лимон
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Няколко листа мента за гарниране

Инструкции:

  1. В кухненски робот или блендер сложете нахута, орехите, чесъна, зехтина и лимоновия сок.
  2. Пасирайте до получаване на гладка паста.
  3. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  4. Сервирайте пастата върху филийки хляб или като дип с зеленчукови пръчици.
  5. Гарнирайте с листа мента преди сервиране.

Печени чушки с орехов дресинг

Съставки:

  • 6 печени червени чушки, обелени и нарязани на ленти
  • 1/2 чаша нарязани орехи
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица балсамов оцет
  • 1 скилидка чесън, смлян
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Няколко стръка копър за гарниране

Инструкции:

  1. В малка купичка смесете зехтина, балсамовия оцет, смления чесън, сол и черен пипер.
  2. Разбийте добре, за да получите хомогенен дресинг.
  3. В голяма купа смесете нарязаните печени чушки с половината от орехите.
  4. Залейте с дресинга и разбъркайте внимателно.
  5. Поръсете останалите орехи отгоре и гарнирайте с копър преди сервиране.

Насладете се на тези вкусни и здравословни разядки на вашата Бъдни вечер!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay