Представяме ви три идеи за вкусни постни разядки с орехи, които можете да приготвите за Бъдни вечер:
Паста от нахут с орехи и чесън
Съставки:
- 1 консерва нахут (около 400 г), отцеден и изплакнат
- 1/2 чаша нарязани орехи
- 2 скилидки чесън, смлени
- 2 супени лъжици зехтин
- Сок от половин лимон
- Сол и черен пипер на вкус
- Няколко листа мента за гарниране
Инструкции:
- В кухненски робот или блендер сложете нахута, орехите, чесъна, зехтина и лимоновия сок.
- Пасирайте до получаване на гладка паста.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Сервирайте пастата върху филийки хляб или като дип с зеленчукови пръчици.
- Гарнирайте с листа мента преди сервиране.
Печени чушки с орехов дресинг
Съставки:
- 6 печени червени чушки, обелени и нарязани на ленти
- 1/2 чаша нарязани орехи
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1 скилидка чесън, смлян
- Сол и черен пипер на вкус
- Няколко стръка копър за гарниране
Инструкции:
- В малка купичка смесете зехтина, балсамовия оцет, смления чесън, сол и черен пипер.
- Разбийте добре, за да получите хомогенен дресинг.
- В голяма купа смесете нарязаните печени чушки с половината от орехите.
- Залейте с дресинга и разбъркайте внимателно.
- Поръсете останалите орехи отгоре и гарнирайте с копър преди сервиране.
Насладете се на тези вкусни и здравословни разядки на вашата Бъдни вечер!
0 | 0 |