Сладкишеста седмица: Кестенова торта

Невероятно сладко изкушение с аромат на есен

Кестените по традиция намират богато приложение в кухнята, а особено вкусна е ролята им в света на сладкишите. Днешното ни предложение е една торта, в чиято рецепта активно участват именно плодовете на голямото широколистно дърво. А ето и как да си я приготвите.

Необходими са ви:
10 яйца
150 г захар
280 г предварително сварени кестени (1 кг сурови)
20 г какао
20 г брашно
150 г масло
50 г шоколад
300 г пудра захар

Начин на приготвяне:
За блата: Разбийте жълтъците на 7 яйца с половината пудра захар, а белтъците - отделно с останалата част от захарта. Смесете какаото с кестените (от които отделяте малко) и брашното. Разбъркайте всичко заедно и печете на умерена фурна.

За крема: Разбийте останалите яйца със захарта. Варете сместа до сгъстяване и я оставете се да се охлади. Разбъркайте я с предварително добре разбитото масло. Прибавете разтопения шоколад и кестените.

Блатът се реже на две половини хоризонтално и се маже с крема. Oтгоре се украсява с бита сметана или белтъчен крем.

Още сладки изкушения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти