Има дни, в които просто не трябва да тренирате

Фитнес? Не и днес!

Има дни, в които просто не трябва да тренирате

Ключът към постигане на добри резултати при физическите упражнения е постоянството. Има обаче няколко ситуации, в които тренировката само би ви попречила, като например при болест, стрес или ПМС. Ако ви е трудно да прецените, кога не е препоръчително да посетите фитнеса, тази статия ще ви е от полза.

 

Махмурлук

Снощи сте били на събиране с приятели и неусетно сте изпили малко повече вино? По-добре си останете вкъщи, ако наистина се чувствате много зле. Ако пък главоболието ви е поносимо, излезте на разходка – няма нищо по-освежаващо от свежия въздух в парка.

 

Болест

Експертите твърдят, че леките упражнения могат да облекчат симптомите на настинка, но ако имате тежка кашлица или треска, не си и помисляйте за тренировка. Също така, физическата активност може да влоши страничните ефекти от някои лекарства, а това е ненужен експеримент с вашето тяло.

 

Храна

Допустимо е да хапнете и след това да посетите фитнеса, само ако ви предстои лека тренировка. В противен случай може да предизвикате гадене, а и организмът ви е твърде зает с храносмилането, за да се концентрира върху упражненията.

 

Бременност

Ако сте тренирали редовно преди да забременеете, няма причина да спрете да го правите – просто намалете малко натоварването. В противен случай, може да започнете с ходене на пътеката и други леки упражнения, но само ако това ви кара да се чувствате добре.

 

Травма

При ежедневно физическо натоварване е нормално да получавате временни травми. Ако болката се появява само при определени движения, изберете упражнения, натоварващи други части от тялото. Съществуват много охлаждащи мазила с болкоуспокояващо действие, в случай че няма да дадете почивка на болезненото място. При всички положения е най-добре да си дадете няколкодневна почивка, за да предотвратите превръщането на травмата от незначителна в хронична.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay