Тази супа е традиционно френско ястие, но рецептата, която ще ви покажем е леко изменена. Вкусът е невероятен, пригответе си я вкъщи. Ето как:
Необходими продукти:
4 с. л. масло
3 големи глави лук
2 с. л. брашно
сол
черен пипер
1/2 ч. бяло вино
2 ч. пилешки или зеленчуков бульон
4 ч. говежди бульон
8 стръка мащерка
8 филии от багета
1 ч. настъргано сирене по избор
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера разтопете маслото. Добавете лука и го запържете до златисто, около 25 минути. Добавете брашното и оставете за още 1 минута. Подправете със сол и черен пипер. След това добавете бялото вино и оставете за 3 минути. Добавете бульоните и мащерката и оставете да заври. Намалете малко топлината и оставете да ври 15 минути. Премахнете мащерката.
Загрейте фурната. Поръсете филийките от багета със сирене и ги запечете за 1 минута. Сервирайте с една филийка във всяка купичка.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |