Идея за закуска: Чурос

Вероятно вече сте приготвяли традиционните закуски, като палачинки, бухтички, мекици, гофрети многократно. Ето една идея за малко по-различна закуска: чурос. 

Необходими продукти:

За чурос: 

1 ч. вода

6 с. л. масло

2 с. л. захар

1 ч. л. ванилия

1 ч. брашно

1 ч. л. сол

2 големи яйца

канелена захар

За шоколадовия сос: 

3/4 ч. шоколад

3/4 ч. сметана

1 ч. л. канела

1/4 ч. л. сол

Идея за закуска: Чуросdelish

Начин на приготвяне:

Направете чурос: Сложете в една тенджера водата, захарта и маслото. Оставете да заври, след това добавете ванилията. Изключете котлона, добавете брашното и солта и разбъркайте за около 30 секунди. Оставете сместа за около 10 минути, за да се охлади. 

Към охладената смес добавете яйцата едно по едно, като разбърквате с миксер. Прехвърлете сместа в пош. 

Загрейте достатъчно количество мазнина на висока температура и изстисквайте чуросите в горещото олио. 

Пържете до златисто, около 4-5 минути. След като вадите чуросите от олиото, ги овъргаляйте в канелената захар и ги оставяйте настрани, за да се охладят.

Направете шоколадовия сос: Загрейте сметаната и я изсипете върху шоколада. Добавете канелата и солта и разбъркайте добре. 

Идея за закуска: Чуросdelish

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти