Как да се храним, за да имаме енергия през есента?

Как да се храним, за да имаме енергия през есента?
Canva

За да имате повече енергия през есента, важно е да включите определени храни в диетата си. Есента е сезон, богат на различни плодове и зеленчуци, които могат да помогнат за повишаване на енергийните нива и подобряване на цялостното ви здраве. Ето някои хранителни продукти, които трябва да имате предвид:

Тиква: Богата на фибри, антиоксиданти и витамин А, тиквата е идеална за есенно хранене. Може да се консумира варена, печена или добавена към супи и смутита.

Ябълки: Тези сочни плодове са чудесен източник на фибри, витамини С и К и антиоксиданти. Те са перфектна закуска между храненията или можете да ги добавите към овесена каша или салата.

Брюкселско зеле: Пълно с фибри, протеини, витамин С и витамин К, брюкселското зеле е отличен избор за есенно хранене. Може да се приготвя на пара, пече се или дори да се добавя към супи.

Сладки картофи: Те са богати на фибри, витамин А и калий, които помагат за регулиране на кръвното налягане. Печените сладки картофи са вкусна и здравословна гарнитура към всяко хранене.

Киноа: Тази суперхрана е пълна с протеини, фибри и основни минерали. Може да се използва като основа за салати или зърнени храни или да се добави към супи и ястия.

Пуешко месо: Пуешкото е отличен източник на протеини и съдържа важни витамини и минерали като желязо, цинк и витамин B6. Може да се пече, пече или използва в сандвичи и салати.

Бадеми: Тези ядки са пълни с фибри, протеини, магнезий и витамин Е. Можете да ги хапнете като здравословна закуска или да ги добавите към овесени ядки, кисело мляко или смутита.

Кейл: Този зелен зеленчук е пълен с витамини А, С и К, както и с фибри и антиоксиданти. Може да се добавя към смутита или салати.

Фасул: Бобът е чудесен източник на фибри, протеини и комплексни въглехидрати, които осигуряват устойчива енергия. Може да се използва в супи, салати или като гарнитура.

Подправки: Подправките като цейлонска канела, карамфилово масло и индийско орехче не само подобряват вкуса на вашите ястия, но също така имат множество ползи за здравето. Те могат да помогнат за регулиране на нивата на кръвната захар, намаляване на възпалението и подобряване на храносмилането.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay