Най-вкусните яйца Бенедикт

Магия от яйца и бекон, разположени върху хлебче и прегърнати от домашен сос Холандез

Най-вкусните яйца Бенедикт

Просто няма начин да не сте чували за яйца Бенедикт. Превърналата се в легендарна американска закуска, включваща поднесени върху хлебче поширани яйца и хрупкав бекон, гарнирани със сос Холандез, има силно засищащи свойства, а в допълнение мнозина твърдят, че гони махмурлука като с магическа пръчица. А ето и как да си ги спретнете у дома.

Необходими са ви:
4 яйца
100 г бекон
1,20 л вода
4 ч.ч. брашно
2 белтъка
2 пакетчета жива мая
1 ч.л. сол
1 домат

Начин на приготвяне:
Направете тесто от брашното, разтоврената мая, белтъците, солта и водата. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.

Разточете тестото на кора, с помощта на чаша отрежете кръгчета и ги изпечете на 180 градуса в тава, покрита с картия за печене.

Изпечете бекона в тиган с незалепващо покритие. В тенджера със сгорещена вода чукнете яйцата и ги извадете, когато станат бели.

Разрежете питките през средата, върху всяка сложете парче бекон, домат, едно яйце и полейте със сос Холандез.

А как да си приготвите домашен сос Холандез, може да разберете от статията на Kulinar.bg.

12 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay