Ако има нещо, което обичаме повече от красивите италианци, то това със сигурност е страхотната им кухня. Дори на снимка, ако пред очите ни да се изпречи огромна купа с паста, сме склонни на мига да пренебрегнем всякакви диети и здравословни хранителни режими. Обожаваме да глезим себе си и любимите си хора с вкусни ястия, които предизвикват апетита ни дори и само с аромата си.
Подарете си любов от първа хапка и удоволствие за небцето с лесна за приготвяте италианска рецепта за талятели с пиле и чери домати. Време е за паста и не се изненадвайте, ако след сервиране, чиниите бързо бъдат опустошени. Приятен апетит!
Необходими продукти:
300 гр пилешко филе (гърди)
400 гр талятели
500 гр чери домати
150 мл сметана
150 гр сос песто
50 гр настърган пармезан
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Поставете една супена лъжица от зехтина в тиган с незалепващо покритие. Оставете на средно висока температура да загрее. Овкусете пилето със сол и черен пипер и го поставете в тигана със зехтина.
Запечете филето и от двете страни по 5-6 минути. Оставете пилето в отделна чиния. Покрийте чинията с фолио, за да остане филето топло за по-дълго. Изсипете талятелите в тенджера с вряща подсолена вода и сварете според указаните върху опаковката минути. След като са готови, талятелите се изваждат и отцеждат от водата, след което се измиват със студена вода.
Изсипете в тигана и останалото количество зехтин. Оставете тигана да загрее на висока температура. Добавете чери доматите и ги бъркайте в продължение на три минути или докато променят цвета си. Нарежете пилето на тънки ивици. В тенджера или друг подходящ съд смесете ивиците месо, сметаната, пестото и талятелите и оставете на бавен огън.
Добавете доматките и подправете на вкус. Разбъркайте внимателно, за да се смесят вкусовете. Използвайте прибор за сервиране на паста и към всяка порция добавете от настъргания пармезан.
19 | 1 |