Зеленият боб е един от най-вкусните зеленчуци, но за съжаление можем да му се наслаждаваме само няколко седмици през годината. Сега сме в сезона на зеления фасул, така че ще ви предложим рецепта за едно вкусно, постно ястие, което можете да приготвяте през горещите дни на лятото. Ето я и нея:
Необходими продукти:
800 гр зелен фасул
2 моркова
1 глава лук
2 домата или 300 мл доматен сок
1/2 връзка копър
2-3 скилидки чесън
4 с. л. олио
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете зеления боб и морковите. Нарежете морковите и лука на ситно. Изсипете олиото в една тенджера и запържете лука и морковите. Добавете доматения сок или доматите, нарязани на много ситно. След това добавете зеления боб и добавете малко вода. Оставете да къкри на бавен огън, докато шушулките омекнат. След това нарежете копъра на ситно и го прибавете към ястието. Разбъркайте добре и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |