Пиле фрикасе в усъвършенстван вариант

Месото с бял сос може да бъде по-вкусно, отколкото някога сте си представяли

Пиле фрикасе в усъвършенстван вариант
Jeremy Simons

Не знаем дали до този момент пилето фрикасе се е вмествало сред любимите ви ястия. Но сме почти убедени, че ако изпробвате тази по-различна рецепта, занапред то ще присъства на трапезата ви по-често. 

Виждали ли сте някога месото в бял сос да изглежда толкова апетитно? А само си представете какви ще бъдат впечатленията ви от вкуса, след като го опитате!

За да се случи това, ще ви трябват: 
2 с.л. брашно
4 пилешки бутчета
2 с.л. зехтин
2 глави лук, нарязан на дребно
2 големи моркова, обелени и нарязани на дребно
150 г печурки, също нарязани на дребно
2 скилидки счукан чесън
1/2 ч.ч. сухо бяло вино
3 ч.ч. пилешки бульон
2 ч.л. свежи листа от естрагон
3 жълтъка
1/2 ч.ч. сметана
1 с.л. лимонов сок
прясна мащерка по желание

Начин на приготвяне: 
1. Загрейте фурната до 180°C. Изсипете брашното в найлонов плик със закопчалка, добавете сол и черен пипер. Сложете вътре и пилешкото. Затворете плика и го раздрусайте, за да се поръси добре месото. След това го преместете в голяма чиния, като изтупате излишното брашно.

2. Загрейте половината зехтин в голям съд на средна температура и изпържете всяко бутче за по 2-3 минути от всяка страна, или докато покафенее приятно. Върнете месото в голямата чиния.

3. Загрейте останалия зехтин. Сложете вътре морковите и лука. Разбърквайте, докато не омекнат - около 5 минути. Добавете гъбите и чесъна, след което разбърквайте в продължение на още 5 минути. Върнете пилешките бутчета в съда, сипете и виното. Изчакайте да заври и го оставете да ври около 2 минути. Добавете пилешкия бульон. След като и той заври, преместете съда във фурната. Не го покривайте и го оставете да се пече около 45 минути, докато пилешкото месо е готово.

4. Бутчетата отново се изваждат и се поставят в чиния. Покрийте ги, за да не изстинат. 

5. Смесете листата от естрагон, яйчените жълтъци и сметаната в купа. Изсипете полученото в леко загрят съд на слаб огън. Бъркайте продължително в продължение на 5 минути, докато се сгъсти леко. Добавете лимоновия сок, подправете със сол и пипер.

Ако тази рецепта ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite.bg във фейсбук

20 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



12
Meglena Barutchieva 03.10.2013|13:18
Това ще го пробвам, макар че не обичам пиле фрикасе.
11
Arabella Marmalade 24.09.2013|11:40
Много сочно изглежда и с тази коричка, която е хванало. Ммм
10
Лили Йовова 23.09.2013|14:48
Много вкусно изглежда
9
Marya Rossa 23.09.2013|11:31
Ох направо не мога да издържа да гледам тази картинка, изглежда много вкусно.
8
Desislava Stoyanova 21.09.2013|09:15
оха вкусотийка :)
7
otec natanail 20.09.2013|20:08
Огладнях вече :)
6
Христея Бакалова 20.09.2013|16:24
Със сигурност ще се получи нещо прекрасно, ще я пробвам, много обичаме пиле в къщи.
5
Sisunka Mitevska 20.09.2013|15:02
Добре, че ме подсехитехте за тази рецепта не съм я правила от доста време.
4
bilyanka razpilyanka 20.09.2013|14:25
С гъбките ще стане идеално, както и тази комбинация от подправки. Пилешкото месо е сухо и носи на овкусяване с такива сосове.
3
Wild Rose 20.09.2013|13:11
Това от малко винаги съм го мразела изключително много, но пък може в новия вариант да ми хареса повече.
2
positive thinking 20.09.2013|11:59
доста ъпгрейтвано :)
1
Steffi To 20.09.2013|11:25
Определено много обичам и ще изпробвам тази рецепта.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти