5 начина да влезем в добра форма чрез спане

5 начина да влезем в добра форма чрез спане

Добрият сън и влиянието му върху тялото ни зависи от много фактори. Подходящо осветление в спалнята и дори дрехите, в които спите — всички тези детайли могат да бъдат решаващи за добрата ви форма. Има много способи, които ни помагат да се борим с излишните килограми, дори когато сме в покой.

Спете с по-малко дрехи

Когато спите голи, тялото ви е отслабва. Учените предполагат, че поддържането на по-ниска телесна температура, докато спим, ускорява метаболизма на тялото, тъй като произвежда повече мазнина, за да ви затопли.
Кафявата мазнина произвежда топлина, докато гори калории и това ускорява метаболизма ви през деня, за да ви помогне да отслабнете. Спането без дрехи също подобрява кръвообращението и е полезно за сърцето и мускулите.

Достатъчно сън

Д-р Ричард К. Боган, изследовател на съня, казва, че графикът за сън сам по себе си може да ни помогне в борбата с излишното тегло. Сънят е необходим за нормалното функциониране на хормоните на тялото и имунната система. Лишеният или сънен мозък е гладен мозък. Лошият сън води до наддаване на тегло. Той посочва, че възрастен човек се нуждае от приблизително 7 и половина до 9 часа сън.

Подходящи упражнения

Ако имате повече мускулна маса, това ви помага да изгаряте повече калории, дори докато спите. Правенето на някои упражнения ежедневно, особено силови тренировки, може да ви помогне да се отървете от няколко килограма. Ако ви е трудно да се успокоите през нощта, опитайте да правите упражненията си няколко часа преди лягане.

Спете на тъмно и прохладно

Според проучване, хората, които са настроили температурата в спалнята си на 19 градуса по целзий в продължение на един месец, увеличават броя на калориите, които мазнината изгаря с 42% и повишават метаболизма си с 10%.
За да свалите килограми, докато спите, опитайте да се откажете и от нощната лампа. Изследвания показват, че светлината преди лягане намалява нивата на вашия мелатонин и ако спите с включена светлина, тя има огромно влияние върху циркадната регулация на метаболизма и се превръща в причина за наддаване на тегло. Така че е по добре да изключите телевизора, телефона и всякакви други светлини и да помислите за закупуване на затъмняващи завеси, за да се предпазите от светлината отвън.

Хранете с по график

Според диетолозите времето за хранене и сън трябва да се поддържа по един и същ график всеки ден. Шарлот Харисън, диетолог от Лондон, казва, че нашето тяло работи в циркаден ритъм, който е неговият вътрешен часовник. Времето за хранене оказва голямо влияние върху циркадния ни ритъм, затова планирането на приема на храна е много важно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay