Да се храним с повече калории и още повече наслада

Много калории - много наслада

Целият свят е вманиачен по отслабването и нискокалоричните храни, а продуктите с висока хранителна стойност лесно получават етикета „вредни“, само заради голямото им количество калории. Въпреки това има жени, които са слаби по рождение, както и такива, които са успели да се опазят от истеричното опитване да отслабват. Тези жени никога не се страхуват от комбинирането на картофи с месо и спокойно добавят майонезен сос към пастата. За тези жени сме подготвили вкусен списък с калорични бомби, способни да взривят вкусовите рецептори, но и съвестта на всички орторексици.

 

Масло и маргарин - с 5 грама масло печелите 36 калории, а другият бонус е, че при консумация спомага усвояването на полезните вещества от другите храни.

 

Фъстъчено масло - няколко лъжици нежно и солено фастъчено масло, намазано върху филийка хляб добавя почти 200 калории в сметката. 200 изключително вкусни калории.

 

Течен шоколад - само от 100 грама получаваме крупните 541 калории, така че гледането на филм с бурканче шоколад за компания наистина може да ни доведе до по-голям размер дънки, но надали заплахата ще разколебае милионите жени по света, които се утешават, награждават или просто прекаляват с течния шоколад.

 

Сирена - повечето са висококалорични, заради мазнините в тях, така че трудно ще изберете сирене, което да мине за диетично. Парче от добрия стар чедър, например, ни снабдява с 69 калории, не знаем дали цифрата е случайна.

 

Банани - най-забраняваният от диетолозите плод, заедно с авокадото, заклеймен от отслабващите заради голямото съдържание на прости въглехидрати. В крайна сметка един дълъг банан носи едва 20 калории, затова комбинацията му с фъстъченото масло е препоръчителна.

 

Бекон - едно парче, като за сандвич, от двуцветния любимец на мъжете съдържа чудесни 174 калории. Съчетанието с майонеза тук вече е проява на жестокост към калкулатора за калории, но Мечо Пух напомня, че „колкото повече - толкова повече“ е общовалидна кулинарна истина, нищо че той я прилага само за меда.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay