Добавките в храните са опасни!

Добавките предразполагат към рак

Добавките в храните са опасни!

Разпространяваните добавки, които може да бъдат намерени в хляба, маргарина, сладкишите, най-вероятно предизвикват рак на чревния тракт, съобщава вестник "Дейли мейл".

Емулгаторите, добавяни в повечето обработени продукти за подобряване на текстурата и увеличаване срока на годност, променят микрофлората на червата.

Тази промяна води до възпаление, създавайки идеални условия за развитието на раковите клетки. По принцип е известно, че микрофлората е ключов фактор, който е в основата на болестите на стомашно-чревния тракт. Язвите и колитите са едни от най-разпространените заболявания, които могат да доведат до рак.

Изследователи от университета на американския щат Джорджия са хранили лабораторни мишки с два вида емулгатори. На животните били давани полисорбат 80 и карбоксиметилцелулоза. Това значително променяло микрофлората, провокирало е възпаления, на чийто фон раковите клетки процъфтявали.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay