Вегетарианство при децата: Плюсове и минуси

Всяко дете трябва да има право на избор

Вегетарианство при децата: Плюсове и минуси

Изборът дали бъде вегетaриaнец, или не, може да направи всеки зрял човек, който ясно осъзнава плюсовете и минусите на това да изключи от менюто си всякакви животински продукти.

Все по-често педиатри и специалисти по здравословно хранене обсъждат въпроса подходящо ли е вегетарианството в детска възраст. Отговорът не може да бъде еднозначен.

Вегетарианството има свои разновидности, но със сигурност всеки родител трябва много добре да бъде запознат с това, че не трябва да лишава детето си от необходимите витамини за неговия правилен растеж.

Децата, които не ядат месо, по-трудно си набавят витамин B12, витамин D, омега 3 мастни киселини, протеини, желязо, калций, селен и йод. Но ако планирате храненето без месни продукти добре, детето ви все пак може да приема достатъчно количество от всички изброени витамини.

Съветваме ви да не взимате решението дали детето ви да бъде вегетерианец от гледна точка на това, че вие сте направили този избор за себе си. Запознайте със нашите съвети в статията "За" и "Против" детето ви да е вегетарианец във fitwell.bg.

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay