Видовете дихателни практики и защо е важно да ги практикуваме?

Да се погрижим за себе си отвътре и отвън

Видовете дихателни практики и защо е важно да ги практикуваме?

Ако искате да се чувствате добре, да премахнете стреса и ежедневната умора, да спрете да се ядосвате за дреболии, то едно от важните неща, които трябва да направите, е да усвоите правилно дишането. То е в основата на това да се чувствате по-уравновесени, както и да сте в  хармония с всичко и най-вече с вас самите. А това е най-важното нещо, за да сме успешни като хора и да се развиваме. Ето кои дихателни сесии можете да практикувате и с какво ни помагат.

 

InSighting дихателни практики, които са оригинални и са създадени от психотерапевта д-р Димитър Тенчев. Те са: 

 

InSighting Интензивно дишане

Мощно пречистващо дишане, вкарващо ентропия /хаос/ в съзнанието, което води до личностно пробуждане и трансформация. Излизат скритите страхове, трансформира човека, като елиминира натрупания стрес, психосоматичните блокажи, генерализирана тревожност, фобии, зависимости, лоши и натрапчиви мисли, обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР), натраплива невроза и др.

 

InSighting Интегрално дишане

При интегралното дишане е необходимо да се вкара огромно количество ентропия в организма, за да могат да се изчистят всякакви отрицателни емоции, страхове, фобии, тревожност, обсесии, компулсии, панически атаки (ПА), депресии, окопаването, себепотискането, зависимостите… Всичко това е привлечено отвън и то първо отпада при дишането.

Интегралното дишане води до увеличаване на свободата на мислене, на духа и тялото. След елиминиране на неподходящите психосоматични, физически и емоционални състояния новото състояние по време на преживелищната терапия се интегрира в живота. Следователно прави промяната в живота на хората позитивна. То отключва потенциала, елиминира компромисната среда и трансформира светогледа.

 

InSighting Хаос дишане

Пробужда изцелителния потенциал във всеки, който лекува дълбоките рани в душата си. По време на дишането може да ти се случи това, което е най-релевантно като тема за живота ти в момента. Разширява се съзнанието и осъзнатостта и се променя мирогледът. Не потиска, а изчерпва тревожността и психосоматичните блокажи в тялото и съзнанието.

Видовете дихателни практики и защо е важно да ги практикуваме?

Има и още два вида дишане, които са:

 

Медитативно дишане

Ритмично и спокойно, мощно изцелително дишане основно при панически атаки. Забавя се сърцебиенето, вегетативната нервна система се нормализира и се усеща душевно равновесие и покой. Ефектът е лекуване на несвободата на душата. Влива се нова и свежа енергия в човешкото тяло. Бавното и продължително вдишване създава Ян енергия, която е тонизираща и положителна, а бавното и продължително издишване създава Ин енергия, която е отпускаща и изчистваща.

Точково-масажно дишане

По време на дихателния процес се прави рефлексология, като се причинява лек натиск на биоактивните точки, разположени на дланите, стъпалата и ушите. Тези точки управляват целия организъм, като дясната ръка отговаря за лявата половина на тялото, лявата – за дясната. Всички физически проблеми са предизвикани от блокажи в енергийните потоци. Със стимулирането на точките, нервната система изпраща сигнали до мозъка и енергийните блокажи изчезват. По време на дишането процесът по отблокиране е още по-мощен и резултатите са: Повишаване на енергията; Премахване на тревожност, стрес и безпокойство; Подобряване работата на мозъка; Премахване на главоболие; Премахване на стомашно разстройство; Премахване на възпаление по кожата; Безсъние и много други проблеми.

 

Вижте къде и кога можете да практикувате дихателни практики в София: КАЛЕНДАР.

Видовете дихателни практики и защо е важно да ги практикуваме?

 

Грижете се за тялото и духа си всеки ден! Повече информация  на фейсбук страницата на School for change.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay