Сладки бисквити, от които се отслабва или консерва, без консерванти... моля? Със сигурност суперлативите и измислените етикети не показват истинското съдържание на много продукти, а за тяхната истинска вреда и дума да не става. Много са храните, които съдържат в себе си вредни токсини, хитро прикрити зад лъжливи думички. А хората, често в стремежа си да се хранят по-здравословно, всъщност нанасят повече вреда на организма си.
Няколко са ценните съвети, които със сигурност ще ви доближат до мисията "здравословен живот" и ще ви посочат храните, които да избягвате.
За начало ще започнем с любимата на много хора захар. Целейки да ограничат нейния прием, хората се насочват към заместителите ѝ. Масова заблуда е твърдението, че изкуствените подсладители и диетичната сода са по-здравословни от кристалната захар. Всъщност те съдържат невротоксичната добавка аспартам, чийто прием може да бъде фатален. Доказано е, че причинява световъртеж и главоболие, а с изследвания върху плъхове се установи, че може да доведе и до тумор на мозъка.
Намалете закупуването на консерви. Те обикновено съдържат бисфенол-А /органично вещество, което учените свързват с появата на диабет и сърдечни болести/.
Обработените меса са друг приятел на токсините. Беконът, кренвиршите, наденичките - техният цвят се е получил с помощта на натриев нитрат /причинява образуването на нитросамин в организма, което води до рак/.
Ако обичате вкуса на млякото, то пийте такова, чиято опаковка има знак "без rBGH". Друг добър избор е био неподсладено соево или оризово мляко.
Пийте единствено мляко, чиято опаковка има знак "без rBGH", то не съдържа рекомбинативен говежди хормон на растежа, който се свързва с рака на гърдата. Още по-добре е да избирате био неподсладено соево или оризово мляко.
Доказано е, че всички изкуствено оцветени храни като близалки, жилирани бонбони и желатинови сладки съдържат много вредни токсини.
2 | 0 |