Ракът на гърдата е в съдружие с мазнините

Безразборното хранене на момиче може да доведе до големи проблеми, когато стане жена

Ракът на гърдата е в съдружие с мазнините

Никога не се е говорило за здравословно хранене толкова, колкото се говори днес. И никога преди хората не са се хранили толкова нездравословно.

Включително и децата. Ако някога марципанчето по празници се е считало за изключение, то в наши дни малчуганите ежедневно консумират сладки изкушения. Вероятно сте забелязали, че рекламита на шоколади, десертчета, вафли и бонбони почти винаги са обвързани с тяхната потребителска група. 

Тази седмица обаче Daily Mail съобщи за поредното изследване, чиито резултати доказват - лилавите крави и лалугерите със станьоли не са чак толкова добри приятели на младото поколение.

Учени от реномирания Калифорнийски университет в Дейвис тревожно съобщават, че освен със затлъстяване и нежелатени промени в метаболизма, съвременният хранителен режим на децата е свързан и с преждевременен растеж на гърдите при момиченцата. А в бюста им се образуват необичайни тъкани, които могат да причинят рак на гърдата.

Изследователите стигнали до това заключение, след като започнали да захранват току-що отбити мишлета с "меню", богато на 10,12 CLA. Става въпрос за мастна киселина, която присъства в хидрогенираните мазнини, широко използвани в производството на бисквити, кексове и преработени храни.

Вследствие на тази вредна диета, млечните канали на мишките момиченца започнали да растат, въпреки че те все още били твърде млади и нямали естроген. А нали именно той се смята за жизненоважен, когато говорим за полово развитие на женските видове. При някои от животните засиленият прием на мастната киселина довел и до увеличен растеж на клетки, който може да причини рак на гърдата.

"Тези резултати идват в подкрепа на увеличаващите се доказателства, предполагащи наличието на връзка между риска от рак на гърдата и предпоставки в ранния живот. Очевидно те включват компонентите в храната и тяхното влияние върху нарушената регулация на метаболизма" - коментират учените, провели изследването.

Те допускат, че повишената ракова опасност може да се дължи на увеличените нива на инсулина. Това предположение се позовава на доказания факт, че след менопауза жените с такива инсулинови проблеми са по-застрашени от развитие на рак в гърдите. Въпросното заболяване намира достойно място сред най-големите кошмари, пред които е изправен нежният пол. Затова нека направим всичко възможно, за да контролираме максимално и положително менюто на децата си.  

 

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 24.09.2012|16:15
Разкарайте мазнините от менюто си тогава...
10
Не е посочен 24.09.2012|16:05
" Ако някога марципанчето по празници се е считало за изключение" Само дето марципанцето е смес от пудра захар и смлени бадеми... А вие сте го употребили вместо "кофти подобие на шоколад".
9
Не е посочен 24.09.2012|14:56
Шоколадът е неустоимо изкушение за малки и големи и като е толкова вреден да спрат да го рекламират, не може постоянно да дразниш обществото и после да очакваш последното да яде само домати и краставици, да не говорим и каква химия са те.
8
Не е посочен 24.09.2012|14:12
как ми се прияде сладко сега ,а ма и вие сте едни само ни дразнете тук :)
7
Не е посочен 24.09.2012|14:02
като го гледам малкото как ще изяде тортата , чак и на мен ми се преяжда :)
6
Не е посочен 24.09.2012|14:00
ама не обръщат и ги тъпчат с всякакви боклуци
5
Не е посочен 24.09.2012|12:41
Абе то е и така, ама и не е така. Това според мен зависи от прекалено много неща, че да затваряме темата само на мазнини. Вярвам, че ще се съгласите с мен.
4
Не е посочен 24.09.2012|11:42
аз съм спряла да ям всякакви бисквити и кексове .
3
Не е посочен 24.09.2012|09:47
действително подобна информация е доста стряскаща,но като цяло огромно впечатление прави,че има тревожна тенденция у децата към затлъстяване,на което родителите трябва да обърнат много внимание!
2
Не е посочен 24.09.2012|09:29
Въпреки всички тези стряскащи факти обаче хората сякаш не осъзнават опасността и продължават да тъпчат децата си с боклуци. Аз лично отдавна съм чувала, че раковите клетки се хранят от сладкото, явно и в тези приказки е имало доза истина.
1
Не е посочен 24.09.2012|08:40
Такива стряскащи информации сякаш са по-опасни. Да, вярно е, че не бива да се прекалява със сладкото и всички го знаят, но сякаш винаги се постига обратния ефект, когато някой забранява нещо други му.То ако започнем да живеем според всяко ново изследване, трябва да минем на фотосинтеза или най-много на зеленчуци и то от специални райони.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay