Динена лимонада за ефективно разхлаждане в летните горещини

Нестандартна напитка с много полезни съставки

Динена лимонада за ефективно разхлаждане в летните горещини

Спомняте ли си Яни и Вики? Креативните момичета, които в рамките на рубриката "Творческа работилница" представят интересни и полезни идеи за създаване на различни вещи? Те поддържат свой собствен блог - Our little Artspot, а освен това споделят всичките си готини идеи в своята Фейсбук страница.

Днес те ще излязат от познатата си роля, за да ни представят своите кулинарни умения. В случая ще ни покажат как да си направим освежаваща напитка за лятото. Даваме им думата...

Здравейте!

В горещите дни всички си мечтаем за студена напитка с много лед и свеж вкус. Какво по-свежо от лимонада, но защо да не е в комбинация с любимия на всички летен плод динята? Днес ще ви предложим бърза, вкусна и полезна рецепта за освежителна напитка.

Както можете да се досетите, съставките са точно две - диня и лимон. За два литра лимонада ви е необходима около 2,5-килограмова диня. Първата стъпка е да я нарежете на парчета и хубаво да изчистите семките.

Динена лимонада за ефективно разхлаждане в летните горещини

След това ги сложете в блендер и хубаво пасирайте. Ако не ви е достатъчно сладко, съветваме ви да оставите съвсем малко сок в блендера, като към него прибавите малко захар, и отново хубаво да разбиете. Добавете получената смес към останалия сок.

Може да се прецеди, за да остане само сокът без едрите парченца, но именно в тях са всички полезни фибри - съветвам ви да не го правите.

Остава да добавите лимона и леда и лимонадата е готова. Изцедете сока на един лимон и отделно нарежете на кръгчета още един. Охладете в хладилника за около час или сложете в лимонадата много лед, а след това ѝ се насладете!

Надяваме се пробвате тази лесна и вкусна рецепта, ако не - хрускайте прекрасната диня и се крийте от жегите!

Динена лимонада за ефективно разхлаждане в летните горещини

Ако искате да следите още материали от рубриката "Творческа работилница", както и други прекрасни арт и кулинарни идеи, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay