Какво по-хубаво от бърза и лесна рецепта, която в същото време е и много полезна? Опитайте сами да приготвите сьомга на пара, за да се убедите в невероятния ѝ вкус. За приготвянето на тази рецепта е необходим не повече от час, а продуктите са достатъчни за две порции.
Съставки
1 връзка кориандър
12 листа от мента
1 ч.л. смлян джинджифил
3 скилидки чесън, намачкани
1 ч.л. сол
1 червена люта чушка, добре смляна
сока от 2 лайма
60 мл зехтин
2 филета сьомга
За гарнитурата
1 ч.ч ориз
1 връзка кориандър
1 червена люта чушка, ситно нарязана
1 щипка сол
Начин на приготвяне
Смесете заедно кориандъра, листата от мента, джинджифила, чесъна, лютата чушка, сока от лайм и ги пасирайте до получаване на хомогенна смес. След това поставете филетата в плитка чиния и изсипете отгоре половината от соса. Оставете да се маринова за 20 минути.
Докато сьомгата се овкусява, изсипете ориза в тиган с вряща вода и го оставете да се свари. След това пуснете съда за готвене на пара и оставете вътре филетата от сьомга за 6-8 минути.
Когато ориза е готов, изцедете го и добавете към него лютата чушка и кориандъра, нарязан на едро. Подправете със сол и разпределете в чиниите.
Махнете сьомгата от съда и я аранжирайте върху ориза. Изсипете отгоре и останалата част от соса и ястието вече е готово за сервиране.
За още интересни рецепти, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!
1 | 0 |