Забравете за плодовете в късния следобяд

Плодовете са един от най-големите източници на витамини и минерали. Два пресни плода на ден могат да ви поддържат здрави и във форма. Те могат да ви помогнат в борбата за отслабване, да помогнат на вашите органи да изпълняват работата си ефективно и да намалят риска от хронични заболявания.

Забравете за плодовете в късния следобяд

Но точно както има идеално време за хранене за максимална полза, плодовете също трябва да се приемат във фиксирано време, за да се възползвате максимално от хранителните им вещества. За да извлечете максимална полза от плодовете, трябва да ги консумирате преди залез слънце.

Защо плодовете трябва да се консумират преди залез слънце? Яденето на плодове вечер може да наруши графика на съня и да наруши процеса на храносмилане. Както знаем, повечето плодове са прости въглехидрати, което означава, че могат да бъдат разградени. Те са чудесен източник на незабавна енергия, като същевременно повишават и нивото на кръвната захар. Консумирането им скоро преди лягане може да наруши съня ви поради повишаване на нивото на кръвната ви захар. Освен това след залез слънце метаболизмът ви се забавя и му е трудно да усвои въглехидратите. Така че е по-добре да ограничите приема на въглехидрати.

А кое е точното време за хапване на плодове? Най-доброто време е рано сутрин на гладно. Когато се събудим след гладуване почти 10 часа през нощта, стомахът ни е празен. Яденето на здравословна храна сутрин ще помогне за по-ефективно усвояване на хранителните вещества и ще даде тласък на метаболизма. Човек трябва да изчака поне 3,5 до 4 часа след хранене, преди да яде плод. Простите въглехидрати е най-добре да се консумират сутрин и преди и след тренировка. Мазнините, протеините и нискокомплексните въглехидрати е най-добре да се консумират след залез слънце.

Плодовете трябва да се приемат самостоятелно. Плодовете винаги трябва да се приемат сами и да не се съчетават с млечни продукти или зеленчуци. Приемът на плодове с млечни продукти или зеленчуци може да доведе до образуване на токсини в организма. Това се случва поради неправилно храносмилане на плодовете и ниска абсорбция на хранителни вещества. Наличието на токсини в организма може да доведе до проблеми със стомаха и други заболявания, свързани с общото ви здраве.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay