5 начина да улесним ходенето по голяма нужда

5 начина да улесним ходенето по голяма нужда

Всички ходим до тоалетната... и ако някой мъж чете това - да правим го и няма цвят на дъга, и не мирише на свежи цветя. Но за някои от нас ходенето по голяма нужда може да се превръне в трудна задача. Дали заради заседналия начин на живот, хранененто или други фактори, то понякога можем да прекараме дъъълго време в тоалетната без особен резултат.

Неприятното усещане за подуване и болка в стомаха ни кара да търсим способ, който да стимулира изхождането по най-бързия начин. Е, ние имаме няколко идеи:

Храна, богата на фибри

Богатите на фибри храни с високо съдържание на вода, като сурови моркови, ябълки и авокадо, са страхотни източници на фибри, които помагат на нещата да се раздвижат. Когато се консумират, тези храни създават осмотичен градиент. Това означава, че те позволяват на по-голям количество вода да бъде изтеглена в дебелото черво по време на храносмилането, което след това помага за облекчаване и предотвратяване на запека.

Ето на какви храни да заложите: 

  • Печен боб
  • Мъфини с трици
  • Броколи
  • Дати
  • Фасул
  • Фъстъци
  • Грах
  • Сини сливи
  • Спанак

Горещо кафе... или чай

Топлите напитки, особено чаша горещо кафе или чай сутрин, могат да помогнат за раздвижването на червата. Кафето е задължително за всеки, който препочита да отиде до тоалетна още сутринта. Топлината от кафето може да задейства червата ви, но самото кафе и неговите високи нива на кофеин също са известни с това, че стимулират подвижността на дебелото черво.

Упражнения

В днешно време водим толкова заседнал начин на живот, че дори и най-незначителната разходка е съпроводена от порив за ходене до "белия дом". Краченето по неравни терени, джогингът и колоезденето могат да ускорят метаболизма ви, което от своя страна увеличава чревната подвижност.

Клякане

Можете да застанете в клекналата позиция, докато сте на тоалетната, като поставите малка табуретка под краката си, за да повдигнете коленете си. Клякането променя анатомията, като отпуска мускулите в тази област и същевременно повдига частта от дебелото черво, която улеснява изпразването на червата.

Пийте достатъчно вода

Една от най-честите причини за запек е дехидратацията. Когато тялото е слабо хидратирано, то компенсира чрез изтегляне на вода от дебелото черво, което води до твърди изпражнения или дори невъзможнст да отидем до тоалетната.

1 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay