7 малки навика, които могат да ускорят процеса на отслабване

7 малки навика, които могат да ускорят процеса на отслабване

Отслабването често е бавен процес, така че на всички ни се иска да има начин да ускорим този процес. Е, продължете да четете, за да разберете кои са малките навици, които можете да си изградите, за да ускорите процеса на отслабване. 

1. Палете си свещи

Представете си свещ с аромат на ванилия. Звучи сладко, нали? Ванилията е известна като вкус на сладолед и сладкиши, неща, които едва ли са свързани със загубата на тегло. Но се оказва, че когато прекарваме много време около вкусна миризма, това намалява апетита ни. Ванилията специално убива желанието за сладко, особено за шоколад. Така че, изпълването на дома ви с аромата на ванилия е добър начин да намалите апетита си.

2. Яжте небелени плодове и зеленчуци

Няма съмнение, че яденето на плодове и зеленчуци прави чудеса за вашето здраве. Но те са още по-полезни, когато се консумират с кората. Корите са пълни с антиоксиданти и фибри, което спомага за намаляване на глада и ви кара да се чувствате по-сити за по-дълго. Добрите бактерии, които живеят в микрофлората на стомаха ни, също се хранят с фибри и произвеждат мастни киселини, повишавайки чувството за ситост.

3. Поставете огледало там, където се храните 

Гледането как се храним драматично влияе върху това колко ядем, показва проучване. В това проучване участват 185 студенти, половината ядат шоколадова торта, а другата половина - плодова салата. Студентите, които трябвало да ядат торта пред огледалото, изобщо не се забавлявали, за разлика от студентите, които яли салата. Очевидно не харесваме визуалния образ на това, че преяждаме или се храним нездравословно, така че по-малко вероятно е да се отдадем на изкушението.

4. Изправяйте се

Има много добри причини да подобрите стойката си. Прави ви да изглеждате по-стройни и по-високи, а също така укрепва коремните мускули. Може да ви помогне да подобрите енергийните си нива и да се отървете от умората, предизвикана от диетата. Така че, ако си създадете този навик, ще работите върху мускулите си, докато седите и стоите - непрекъснато и без усилия!

5. Взимайте витамин D

Витамин D не само помага да поддържате имунната си система и укрепва костите и зъбите, но също така влияе на телесните мазнини. Независимо дали потиска образуването и натрупването на мастни клетки или произвежда серотонин, който помага да се контролира апетита, витамин D върши страхотна работа. Така че, опитайте да консумирате повече яйца, гъби и риби, които са пълни с този витамин.

6. Носете обувки с тънки токчета

Високите и тънки токчета изискват да поддържате стойката си изправена (това само по себе си е упражнение!) и подпомага оформянето на прасците. Така че, простото ходене на токчета подпомага ежедневното изгаряне на калории. Като се има предвид това, имайте предвид рисковете за здравето, които произтичат от постоянното носене на високи токчета.

7. Яжте повече подправки

Помислете за въвеждането на повече пикантни храни във вашата диета: пикантната храна може да бъде от голяма помощ за намаляване на апетита и увеличаване на енергийните разходи. Например черният пипер предотвратява образуването на мастни клетки, джинджифилът и канелата контролират нивата на кръвната захар, куркумата и кимионът изгарят мазнините, а лютият червен пипер забързва метаболизма ви. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay