9 неща, които ще се случат с тялото ви, ако започнете да ядете по 2 яйца на ден

Вижте как ще ви се отрази

9 неща, които ще се случат с тялото ви, ако започнете да ядете по 2 яйца на ден

Полезните свойства на яйцата са много оспорвани. Много хора отричат това, че яйцата са полезни, но уникалния състав на този продукт доказва, че влияе добре на човешкия организъм. Последните проучвания сочат, че оптималната дневна доза е 2-3 яйца.

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да ядете по 2 яйца на ден:

Мозъкът ви ще е под защитата на холин

Фосфолипидите, които осигуряват нормална комуникация на мозъчните клетки, се състоят от холин. Клинично доказано е, че този витамин е най-важният строителен материал на мозъка. Ако ядете 2 яйца на ден, тялото ви получава достатъчно от това хранително вещество. Недостигът на холин води до намаляване на паметта.

Зрението се запазва благодарение на лутеин

Нови изследвания показват, че яйцата са богати на лутеин. Това вещество носи отговорност за ясното и остро зрение. При недостиг се случват разрушителни промени в очните тъкани и зрението се влошава необратимо.

Витамин D помага да се абсорбира калций

Ако предложите на един човек избор дали да изпие една лъжица рибено масло или да изяде едно яйце, вероятно ще избере второто. Особено ако разбере, че съдържанието на витамин D е едно и също. Витамин D помага на калций по-добре да се абсорбира и укрепва костите и зъбите ви.

Витамини B комплекс защитават кожата, косата и черния дроб

Биотин, витамин В12 и хранителни подхранващи протеини допринасят за укрепването на косата и кожата. Фосфолипидите, съдържащи се в яйцата, помагат за елиминирането на токсините от черния дроб.

Рискът от сърдечно-съдови заболявания намалява

Новите изследвания показват, че холестеролът от яйцата е балансиран с фосфатиди, така че не е вреден за здравето ни. Той също така възпрепятства производството на холестерол в организма. В допълнение, яйцата съдържат омега-3 киселини, които намаляват нивата на триглицеридите, като по този начин намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.

Започвате да губите тегло

Американски учени стигнаха до извода, че ако комбинирате нискокалорична диета с консумация на яйца за закуска, ще отслабнете два пъти по-бързо. Такава закуска ви позволява да намалите количеството храна, консумирана за един ден.

Намалява риска от рак

Холинът, който е толкова необходим за мозъка, също така намалява риска от рак. Според резултатите от едно проучване, за жените, чието ежедневно хранене в юношеството включва яйца, рискът от развитие на рак на гърдата е намалял с 18%.

Полезни при планирането на бременност

В витамините също участват в образуването на полови хормони. Витамин B9 има друго име: фолиева киселина. С негова помощ се образуват червените кръвни клетки и нервната тръба на фетуса и намалява риска от умствено изоставане на детето. Ето защо витамин B9 е толкова необходим за жените по време на планирането на бременността. 1 яйце съдържа 7,0 мкг витамин.

Процесът на стареене се забавя

Това е видно от изследванията, проведени от холандски учени. При 87% от жените на възраст от 35 до 40 години петната от кожата изчезнали и кожата се подмладила. При мъжете бръчките около очите се изглаждат.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay