9 съвета, които ще ви спасят, ако нямате време за душ

9 съвета, които ще ви спасят, ако нямате време за душ

Всички сме ставали прекалено късно и не сме имали време дори да закусим, а какво остава да вземем душ. Това е ужасно, защото се чувствате мръсни и сякаш всички знаят, че не сте се къпали. Но се оказва, че може да има бързо решение за този проблем. Мазната коса и миризмата на пот могат да се премахнат дори без да се налага да си взимате душ. 

1. Тоник с ябълков оцет

Смесете чаша вода с 2 супени лъжици ябълков оцет и напръскайте този тоник върху косата или кожата си, когато нямате време за душ. Ябълковият оцет може да помогне за възстановяване на pH на кожата ви и да помогне на косата ви да изглежда сияйна, дори ако не сте я измили този ден. Не се притеснявайте много, че ще миришете на оцет. Миризмата ще изчезне, след като косата ви изсъхне.

2. Ароматизатор за тъкани

За да запазите дрехите си миришещи приятно и свежо през деня, дори и да не сте имали възможност да вземете душ сутринта, винаги можете да напръскате малко освежител върху тях, преди да ги облечете. Този продукт обикновено се използва за тапицерия на фотьойли или завеси, защото помага за премахване на лошите миризми и поддържа определено усещане за свежест. Тази техника може да ви накара да се чувствате по-комфортно през деня.

3. Оризова хартия

Задържането на няколко листа оризова хартия наоколо може да ви помогне, ако нямате време да измиете лицето си сутрин. Оризовата хартия попива мазнината от кожата. Въпреки че този метод не е заместител на почистването със сапун и вода, той може да намали лъскавите и отворени пори. Този трик е доста прост: просто леко попийте лицето, шията и деколтето си с листове оризова хартия, за да абсорбира излишното масло от кожата и да придаде на лицето ви жив вид.

4. Поръсете малко количество талк на прах

Ако освен че не сте си взели ежедневния душ, сте изхарчили дезодоранта си, не се паникьосвайте. Талкът на прах може да се окаже най-добрият ви съюзник. Поръсете част от него върху подмишниците, краката и частите на тялото, които се изпотяват най-много. Талкът на прах ще ви помогне да запазите лошите миризми, както и да запазите тези зони от тялото си сухи. Всъщност този трик било често срещано средство, използвано през 19-ти век за прикриване на телесните миризми, така че по онова време талкът не се продавал само за бебета и малки деца.

5. Сухо четкане

Освен че е отличен вариант, когато става въпрос за стимулиране на кръвообращението ви, то може да бъде и добра алтернатива, в случай че сте били прекалено заети сутринта, за да се изкъпете. Използвайки четка с естествена четина, за предпочитане с дълга дръжка, можете да се отървете от определен брой токсини и мъртви кожни клетки. Това идва с допълнителната полза, че тази проста техника може да има енергизиращ ефект, така че е идеално да започнете деня.

6. Кърпи или мокри кърпи

На пазара има продукти за еднократна употреба, специално проектирани за случаи като липса на време за душ. И все пак имайте предвид, че можете също така просто да използвате бебешки кърпички вместо специализиран продукт. Винаги не забравяйте да използвате различна кърпичка, когато почиствате лицето си, друга за интимните части и различна за останалата част от тялото. Друга алтернатива е да използвате чиста кърпа и леко да я навлажнете, за да избършете тялото си.

7. Лосиони и парфюми

Най-често срещаният вариант, когато не сте взели душ, е да напръскате малко парфюм или да се намажете с лосион. Но това, което малко хора знаят, е, че има някои ключови области, на които можете да напръскате парфюма, за да запазите аромата му за по-дълго през целия ден. Тези области на тялото са части, в които е по-вероятно да се усети пулсът ви: китките, задната част на коленете, вътрешната част на лактите, тила и долната част на гърба.

8. Сух шампоан

За да сте сигурни, че косата ви не изглежда прекалено мазна, винаги можете да използвате малко сух шампоан, преди да излезете от дома. Започнете с разплитане на косата, разделяне на зони и напръскване на сухия шампоан върху корените на косата. Оставете го да действа 10 минути и след това изтръскайте остатъка и изтрийте, както обикновено.

9. Етерични масла

Наличието на бактерии може да бъде една от причините за лошата миризма в тялото ни. Етеричните масла с аромати като мента, портокал или лимон, наред с други, имат антибактериални свойства, които биха могли да помогнат в борбата с лошите миризми, освен че ви придават свеж и приятен аромат. Можете да нанесете малко от тях върху областите, където се потите най-много, за да се чувствате и миришете по-чисто през деня.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay