Бабини лекове, които наистина помагат

Бабини лекове, които наистина помагат

Всеки си спомня как в детството майка му го е карала да пие горещо мляко с мед и масло за възпалено гърло, а за болки в зъба беше необходим разтвор на вода и сол. Оказва се, че има някои бабини рецепти, които наистина действат и ни помагат, когато не се чувстваме добре. Днес ще ви разкажем кои са те.

"Жабурене" с вода

При първите симптоми на настинка или за профилактика си струва да опитате да изплакнете гърлото си с чиста вода. Според проучване около 400 здрави хора са опитали този метод и са установили, че след прилагането му е много по-малко вероятно да получат инфекции на горните дихателни пътища.

Джинджифил при гадене

Ако ви става лошо в кола или в открито море, вземете меденки със себе си. Установено е, че коренът от джинджифил облекчава неприятните симптоми и помага при лошо храносмилане.

Пилешки бульон при настинки

Учените са установили, че когато пациент пие пилешки бульон по време на заболяване, движението на неутрофилите драстично се забавя и те умират. Това са бели кръвни клетки, които се появяват в тялото ни по време на остра инфекция.

Ябълки и моркови за снежнобяла усмивка

Добавете тези храни към диетата си и ще забележите положителни промени в цвета на зъбите. Ябълките и морковите почистват зъбите и също така помагат да се отървете от петната по емайла.

Медът облекчава кашлицата

Този ценен пчелен продукт може да облекчи кашлицата ви. През 2012 г. учените провеждат експеримент сред 300 деца и тези, които приемат лъжица мед преди лягане, се отървават по-бързо от досадния симптом и спят по-добре.

Лед за главоболие

Ако страдате от главоболие, опитайте да приложите лед върху тила или челото. През 2013 г. 50 души забелязват положителни промени, след като изпълват тази стъпка.

Водка при неприятна миризма на краката

Напоете кърпа с водка и нанесете върху краката си. Алкохолът е антисептик и убива вредните бактерии.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay