Защо краставицата е най-добрият приятел на кожата?

Вижте полезните свойства на този страхотен зеленчук!

Защо краставицата е най-добрият приятел на кожата?

Все по-често започваме да наричаме краставиците суперхрани и има защо. Този зеленчук има много благоприятно въздействие върху организма и спомага за подобряването на цялостното ни състояние.

Краставицата трябва да бъде включена както в диетата ни, така и в ежедневната грижа за кожата на лицето и тялото. Тя съдържа 90% вода и много полезни витамини като витамин C и кафеена киселина, които успокояват, хидратират и подхранват кожата ни и намаляват раздразненията и подуването.

Днес ще ви представим някои от най-важните и полезни свойства на краставиците, които ги превръщат във вашите най-верни другари в борбата за здрава кожа и здрав организъм. Вижте ги!

1. Лекува слънчеви изгаряния
Стояли сте твърде много под жаркото слънце? Краставицата идва на помощ! Тя има охлаждащ ефект и е естествен метод за успокояване на кожата. Освен това спомага за по-бързото заздравяване на увредените места. Сложете резенчета краставица върху изгорялата област и ги махнете, когато се затоплят.

Защо краставицата е най-добрият приятел на кожата?

2. Премахва целулита
Неприятният целулит се образува най-често по бедрата и корема. Можете да намалите неговата външна проява, като смесите сок от краставица с една лъжичка мед. Трябва да нанесете тази смес върху желаната област и да почакате известно време, за да подейства. Сместа опъва кожата и я прави по-гладка. Можете да прилагате тази маска и срещу появата на бръчки.

3. Прави кожата блестяща
Смесете сока от една краставица със сок от лимон и малко мед и си направите маска за лице, която ще направи кожата ви по-блестяща, ще стегне порите и ще намали видимостта на белезите и хиперпигментацията.

4. Намалява тъмните кръгове под очите
Антиоксидантите, които се намират в този зеленчук, спомагат за изсветляването на кожата. Всичко, което трябва да направите, е да сложите две резанчета краставица върху затворените си клепачи и да постоите така межди 10 и 20 минути. Резултатите са мигновени!

Защо краставицата е най-добрият приятел на кожата?

5. Свива порите
Краставицата служи чудесно като тоник за лице. Сокът ѝ може да бъде смесен с розова вода, мед и няколко капки лимонов сок. Нанесете сместа върху лицето си, оставете я за около 15 минути и изплакнете. Порите ви ще бъдат видимо по-стегнати.

6. Намалява подпухването
Краставицата съдържа специални киселини, които намаляват задържането на вода и по този начин спомагат за премахването на подпухването. Трикът е ясен - сложете две резенчета върху очите си и си починете за няколко минутки. Този метод спомага и при умора на очите, особено ако работите пред компютър по цял ден.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay