Как да улесните тренировките сутрин

Как да улесните тренировките сутрин

Жадувам за ранните си тренировки навън, за да прочистя мислите си и да си взема онова време, което е само за мен. Единствената пречка е, че сутрин, когато аз имам възможност да тренирам, все още слънцето не е изгряло. 

В продължение на седмици проклинах мрака, оказах се от тичането и вместо това тренирах вкъщи. Но просто това не беше моята любима активност и знаех, че трябва да изляза, дори ако не наложи да тренирам посред нощ. Ето няколко съвета, които биха ви помогнали да останете мотивирани, за да тренирате преди всички.

Намерете подходящата екипировка и дрехи за тренировки: Това е изключително ключово за тренировките по тъмно. Дрехите ви трябва да бъдат в ярки цветове и със светлоотразяващи елементи, за да бъдете забелязвани по-лесно. Носете удобни високи клинове, блузи с дълъг ръкав и ръкавици без пръсти, ако това не е достатъчно добавете и шапка.

Подгответе това, което ви е нужно, предишната вечер: Преди да си легнете, уверете се, че фенерчето, слушалките и телефонът ви се зареждат. Оставете дрехите си в банята, за да можете да се облечете, преди да си измиете зъбите. Оставете якето, маратонките, шапката и ръкавиците до вратата, за да не губите времето си сутринта в търсене.

Нека е забавно: Слушайте музика, книга или любим подкаст. Това ще ви вдъхнови да тренирате повече и по-качествено.

Нека е удовлетворяващо: Не е нужно да надскачате себе си всеки ден, просто се насладете на това, което правите. Не се опитвайте да набележите цели или да си поставяте дължина, която трябва да изминете. Първите стъпки са най-трудни и ако ги преодолеете, бъдете сигурни, че ще се чувствате развълнувани да продължите.

Съставете си седмичен график на тренировките: Тъй като ще тренирате навън, трябва да сте наясно какво ще бъде времето. Следете дали ще бъде дъждовно, тогава може да пропуснете тренировка, избирайте по-топлите сутрини.

Настройте алармата си правилно: Нека алармата ви да звъни поне 20 минути преди времето ви за ставане, така ще имате време да се настроите, че трябва да се измъкнете от уютното си топло легло. Изберете си и подходяща мелодия, която ще ви накара да станете от леглото в добро настроение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay