ОПАСНИ съставки в спиралите за мигли, които трябва да избягвате

ОПАСНИ съставки в спиралите за мигли, които трябва да избягвате
Canva

Спиралите за очи са любим наш продукт, но за жалост могат да съдържат редица съставки, които се считат за вредни, ако се използват прекомерно. Някои от тях включват:

Формалдехид: Това е химикал, използван като консервант и втвърдител. Може да причини алергични реакции, дразнене на кожата, очите и дихателните пътища и дори рак при продължително излагане.

Глюкозна формалдехидна смола (GFS): Вид смола, използвана в производството на спирали за очи. Може да причини алергични реакции, дразнене на кожата и очите и потенциално да доведе до дългосрочни здравословни проблеми.

Цианоакрилат: Това е вид силно лепило, използвано за задържане на миглите. Може да причини тежки алергични реакции, изгаряния на очите и увреждане на роговицата.

Нитроцелулоза: Съставката представлява вид пластмаса, използвана в производството на спирали за очи. Може да причини алергични реакции, дразнене на кожата и очите и потенциално да доведе до дългосрочни здравословни проблеми.

Толуен: Това е разтворител, използван в производството на спирали за очи. Може да причини алергични реакции, главоболие, световъртеж и увреждане на нервната система при продължително излагане.

ПФДА (полифлуоридиметилсилоксан): Това е разтворител, използван в производството на спирали за очи. Може да причини дразнене на кожата и очите и потенциално да доведе до дългосрочни здравословни проблеми.

Когато купувате спирала за очи, важно е внимателно да прочетете етикета на продукта и да изберете продукт, който съдържа минимални или никакви вредни съставки. Винаги следвайте инструкциите за употреба и се консултирайте с професионалист, ако имате някакви притеснения или алергии. Ако изпитате дразнене или дискомфорт след използване на спирала за очи, спрете употребата ѝ и се консултирайте с лекар.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay