Периодичното гладуване може да причини главоболие, ето как да се справите

Периодичното гладуване може да причини главоболие, ето как да се справите

Периодичното гладуване може да направи чудеса. Хората, които практикуват периодично гладуване, често свалят килограми, чувстват се по-енергични и по-малко подути. Но има странични ефекти, подобно на всеки хранителен режим. Периодичното гладуване може да причини главоболие. За щастие, има начини да го предотвратим. 

Една от най-честите причини за главоболие, предизвикано от гладуването, е ниската кръвна захар, предизвикана от консумирането на по-малко калории. Промените в кръвната захар са често срещана причина за главоболие, както и промените в стрес-адаптивните хормони като кортизол. Тези проблеми ще изчезнат, когато тялото се приспособи към по-ниския калориен прием.

За да помогнете на тялото да се приспособи, можете да направите промени и в менюто си. Опитайте се да получавате повече калории от мазнините по време на периодите, през които не гладувате. Това помага на тялото ви да разчита по-малко на захарта като гориво, което прави по-малко вероятно да имате тежки понижения на кръвната захар, когато започнете гладуване.

След това се появява проблем с дехидратацията, която не само може да предизвика главоболие по време на периодичното гладуване, но и забавяне на храносмилането, водещо до по-голямо подуване. Важно е да се поддържа адекватна хидратация, особено при гладуване. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay