Рисковете за здравето, дебнещи във вашата спалня

Рисковете за здравето, дебнещи във вашата спалня

Спалнята ви трябва да е вашето сигурно убежище - мястото, където се оттегляте и си почивате без никакъв стрес или притеснения. Ако се тревожите за микробите, спалнята ви не е най-стерилното помещение, за което я мислите. Истината е, че вашата спалня е истинско място за размножаване за всякакви рискове за здравето - от тези, за които без съмнение сте чували до тези, за които определено нямате ни най-малка представа. Прочетете за конкретния здравен риск, който се скрие във вашата спалня. Това определено ще ви мотивира да изперете чаршафите още сега!

Алергии от прах

Ако смятате, че домашният прах е само куп безобидни неясни неща, помислете отново. Прахът всъщност се състои от един тон различни микроскопични елементи, включително мънички акари и мъртви човешки кожни клетки. Много хора са алергични към праховите акари и особено го забелязват, когато почистват спалнята си и прахът е навсякъде, което води до кихане и хрема.

Според клиниката Майо има няколко начина за намаляване въздействието на прахови акари, включително използване на защитни покривки за легло, пране на спалното бельо поне веднъж седмично, поддържане на влажността в помещението ниско, редовно почистване с прахосмукачка и изчистване на всякакви предмети, по които би могъл да се събере прах.

Алергии от цветен прашец

По време на сезона на алергията на открито - по същество през цялото време с изключение на зимата - възможно е прашецът да се прикрепи към косата ви. И когато си легнете в леглото, без първо да измиете косата си, целият прашец от главата ви попада на възглавницата. Така прекарвате часове, допирайки лицето си всяка вечер до цветния прашец. Така че, трябва незабавно да смените калъфа си.

Алергии на плесени и астма

Мухълът най-вече се появява в кухни, бани и мазета. Но ако къщата ви е прекалено влажна, тя може да расте навсякъде - включително във вашата спалня. Мухълът процъфтява там, където има тапети. Така че декорът на спалнята ви може да е виновникът за симптомите на излагане на мухъл, които включват воднисти, сърбящи или зачервени очи, хрипове, кихане или кашляне, сополив нос или кожен обрив.

Ухапвания от насекоми

На всички се е случвало да се събудим със загадъчно ухапване и сме се чудили какви същества дебнат в нашата спалня. Малките червени пъпчици, които имате, не са от паяци. Те са или ужилвания от други членестоноги, като бълхи, или, далеч по-невинно, резултат от химическа реакция. Решението е много просто. Изперете чаршафите си!

Дървеници

След като тези нежелани съквартиранти влязат във вашия дом, късмет ще е да ги изгоните. За съжаление можете да си вземете дървеници буквално от всякъде, но според Националната асоциация за борба с вредителите , хотелите са най-честите виновници. След като влязат в дома ви, дървениците през нощта ще ви нахапят, оставяйки червени сърбящи пъпки по кожата.

Настинки и грип

Ако някой от вашия дом - съквартирант, партньор, дете - влезе с някой вирус, има голяма вероятност и вие да го хванете. Вирусите на настинката - като респираторен синцитиален вирус (RSV) и риновирус - лесно могат да отскачат от повърхност на повърхност в дома ви. В момента, в който някой се разболее, има само едно нещо: да започнете да чистите!

Автор: Десислава Михалева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay