Хапвате твърде много? 4 начина да се почувствате по-добре сега

Хапвате твърде много? 4 начина да се почувствате по-добре сега

Дори онези, които се стремят да живеят здравословно, имат онези моменти, в които прекаляват. Независимо дали става въпрос за количество, качество или и двете. Чувствате ли подуване, умора, раздразнителност, страдате ли от лошо храносмилане?

Какво можете да направите, за да влезете във форма? Първо, не се стресирайте, тъй като стресът повлиява още повече на храносмилането. Освен това не стойте постоянно на кантара. А какво трябва да направите? Знайте, че в този ден, в който започвате промяна, вероятно няма да се чувствате напълно "нормални" и това е в реда на нещата. Тялото ви е издръжливо и това ще премине.

Пречистете тялото си. Започнете деня си с чаша вода с прясно изцеден лимонов сок, 3 супени лъжици алое вера, 1 супена лъжица ябълков оцет и пробиотици (или хапчета, или в прахообразно състояние). Лимонът и оцетът помагат за балансиране на киселинността, алое верата успокоява храносмилателния тракт и може да спомогне за изхождането, а пробиотиците внасят в организма ви добрите бактерии, които могат да помогнат за намаляване на газовете и подуването на корема. Уверете се, че пиете много вода през целия ден, за да изхвърлите излишната сол. Овкусете водата си с краставица, джинджифил и мента. Краставицата хидратира, докато джинджифилът и ментата могат да успокоят раздразнен стомах.

Балансирайте кръвната си захар. Бъдете сигурни, че не позволявате да стигнете до точката, в която сте толкова гладни, че поглъщате всичко, което ви излезе пред погледа. Хапването на чисто, питателно ястие с високо съдържание на протеини, мазнини и фибри, като бъркани яйца, сьомга със зеленчуци, ще ви помогне да балансирате кръвната си захар и да сте по-дълго заситени. Смутитата също са пример за бога на храносмилателни вещества храна.

Движете се. Изкушаващо е да лежите на леглото цял ден. Но не забравяйте, че тренировката, независимо от натоварването, ще ви помогне много. Освен че упражненията изгарят калории, те също така енергизират ума и тялото ви, задействат сърдечно-съдовата ви система, стимулират храносмилателния тракт и ви помагат да изхвърлите токсините.

Медитирайте. Медитацията е прост начин да се освободите от негативните емоции. Дори покоят за 10 минути може да подобри емоционалното ви състояние.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay